fbpx
Radio Smile

A Radio Smile 5 évig még biztosan mosolyoghat

Hamarosan lejárt volna a médiaszolgáltatási jogosultságuk, így a Médiatanács kezében volt a sorsuk. Rajtuk kívül két másik rádió is hosszabbítást kapott.

Öt évvel meghosszabbította a Rádió Smile médiaszolgáltatási jogosultságát az  NMHH Médiatanácsa a legutóbbi, tegnapi ülésén – értesült a Media1.

A hosszabbításnak köszönhetően 2024. december 20-ig tovább szólhat Kiskunfélegyháza helyi rádiója a 2008 novembere óta használt FM 89,9 MHz-en.

A Rádió Smile immáron 11 éve az 1990-es évek és az ezredforduló kedvenceinek zenéit játssza, műsorai az interneten is foghatók.

A kiskunfélegyházi helyi rádió hajnal 5 órától egészen éjfélig országos híreket is sugároz, valamint hétfőtől péntekig naponta 5 darab, szombaton 2 darab, kizárólag helyi és térségi híreket tartalmazó blokkal jelentkezik reggel, délben, délután és kora este.

Frissítés 11:42

Két másik rádió is hosszabbítást kapott

Épp hírünk élesítését követően az NMHH-tól is megérkezett a leírtakat megerősítő bejelentés a Radio Smile kapcsán. Sőt az összefoglaló alapján két másik rádió is hosszabbítást kapott. A szolgáltatók kérelmére a Médiatanács további öt évvel megújította a Karcag 88,0 MHz-en a kisközösségi Karcag FM, valamint a Szentgotthárd 106,6 MHz és Felsőszölnök 97,7 MHz-en hallható Radio Monošter közösségi jellegű jogosultságát. A karcagi rádió is 2024. december 20-áig, míg a szentgotthárdi 2025. január 1-jéig szólhat tovább.

A Médiatanács e heti ülésén ezenkívül megbírságolta a TV2-t és az RTL Klubot, mindkét médiaszolgáltató milliós összegekre.

A Rádió 1-nek nem volt ekkora szerencséje

Épp tegnap számoltunk be arról is, hogy a Rádió 1 médiaszolgáltatási jogosultságát  nem hosszabbította meg a Médiatanács a Heves FM 93,7 MHz-en. Erről a grémium még a múlt heti ülésén határozott, de a döntésről az NMHH nem érezte fontosnak beszámolni a heti sajtóanyagában, a Media1 érdeklődésére pedig azt közölték tegnap, nem válaszolhatnak, amíg ki nem postázzák a Rádió 1 számára az ezzel kapcsolatos határozatot. A Rádió 1 hevesi frekvenciájának visszavételét bizonyítja ugyanakkor egy jegyzőkönyv, ami az NMHH honlapján már fellelhető. Az egykoron Andy Vajna érdekeltségében lévő, jelenleg ismeretlen tulajdonban lévő, offshore hátterű Rádió 1 mostanában több városban is elvesztette frekvenciáját, jelentősen szűkült emiatt mostanában a Rádió 1 vételkörzete.

Tegnap számoltunk be arról is, hogy milyen tervei vannak Bochkor Gábornak, aki február óta nem tud rádiózni, csak tévézni, mivel a Médiatanács határozata miatt le kellett kapcsolni a Music FM adását.

További rádiós hírek találhatók a Media1 folyamatosan frissülő rádió rovatában.

Borítókép: a Radio Smile stúdiója. Fotó: radiosmile.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */