Radio Smile

A Radio Smile 5 évig még biztosan mosolyoghat

Hamarosan lejárt volna a médiaszolgáltatási jogosultságuk, így a Médiatanács kezében volt a sorsuk. Rajtuk kívül két másik rádió is hosszabbítást kapott.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Öt évvel meghosszabbította a Rádió Smile médiaszolgáltatási jogosultságát az  NMHH Médiatanácsa a legutóbbi, tegnapi ülésén – értesült a Media1.

A hosszabbításnak köszönhetően 2024. december 20-ig tovább szólhat Kiskunfélegyháza helyi rádiója a 2008 novembere óta használt FM 89,9 MHz-en.

A Rádió Smile immáron 11 éve az 1990-es évek és az ezredforduló kedvenceinek zenéit játssza, műsorai az interneten is foghatók.

A kiskunfélegyházi helyi rádió hajnal 5 órától egészen éjfélig országos híreket is sugároz, valamint hétfőtől péntekig naponta 5 darab, szombaton 2 darab, kizárólag helyi és térségi híreket tartalmazó blokkal jelentkezik reggel, délben, délután és kora este.

Frissítés 11:42

Két másik rádió is hosszabbítást kapott

Épp hírünk élesítését követően az NMHH-tól is megérkezett a leírtakat megerősítő bejelentés a Radio Smile kapcsán. Sőt az összefoglaló alapján két másik rádió is hosszabbítást kapott. A szolgáltatók kérelmére a Médiatanács további öt évvel megújította a Karcag 88,0 MHz-en a kisközösségi Karcag FM, valamint a Szentgotthárd 106,6 MHz és Felsőszölnök 97,7 MHz-en hallható Radio Monošter közösségi jellegű jogosultságát. A karcagi rádió is 2024. december 20-áig, míg a szentgotthárdi 2025. január 1-jéig szólhat tovább.

A Médiatanács e heti ülésén ezenkívül megbírságolta a TV2-t és az RTL Klubot, mindkét médiaszolgáltató milliós összegekre.

A Rádió 1-nek nem volt ekkora szerencséje

Épp tegnap számoltunk be arról is, hogy a Rádió 1 médiaszolgáltatási jogosultságát  nem hosszabbította meg a Médiatanács a Heves FM 93,7 MHz-en. Erről a grémium még a múlt heti ülésén határozott, de a döntésről az NMHH nem érezte fontosnak beszámolni a heti sajtóanyagában, a Media1 érdeklődésére pedig azt közölték tegnap, nem válaszolhatnak, amíg ki nem postázzák a Rádió 1 számára az ezzel kapcsolatos határozatot. A Rádió 1 hevesi frekvenciájának visszavételét bizonyítja ugyanakkor egy jegyzőkönyv, ami az NMHH honlapján már fellelhető. Az egykoron Andy Vajna érdekeltségében lévő, jelenleg ismeretlen tulajdonban lévő, offshore hátterű Rádió 1 mostanában több városban is elvesztette frekvenciáját, jelentősen szűkült emiatt mostanában a Rádió 1 vételkörzete.

Tegnap számoltunk be arról is, hogy milyen tervei vannak Bochkor Gábornak, aki február óta nem tud rádiózni, csak tévézni, mivel a Médiatanács határozata miatt le kellett kapcsolni a Music FM adását.

További rádiós hírek találhatók a Media1 folyamatosan frissülő rádió rovatában.

Borítókép: a Radio Smile stúdiója. Fotó: radiosmile.hu
Szóljon hozzá!