Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1

Oda a Ripost és a Lokál önállósága

A jobboldal két bulvárlapja heteken belül elveszíti eddig még megmaradt részleges önállóságát is. Beolvadással megszűnik a Habony Árpád féle Modern Media Group és az Ómolnár Miklós nevéhez köthető Ripost Media Kft.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Habony Árpád irányítása alatt létrehozott Modern Media Group Zrt. (MMG), a Lokál és a 888.hu kiadója, valamint Ómolnár Miklós korábbi cége, a Ripost Média Kft., a Ripost napilap és a ripost.hu kiadója a cégadatok szerint szeptember végén megszűnik.

A cégek jogutódja beolvadással a Fidesz-közeli sajtóholding, a KESMA alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt. lesz, írja a 24.hu.

A portál hozzátette: ezzel a két kormányközeli bulvárlap, valamint a megszűnő kft.-k többi kiadványa ugyanannak a vállalatnak a fennhatósága alá kerül, amely többek között a megyei lapokat, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, a Figyelőt és a Szabad Földet is menedzseli.

A három kiadó tulajdonosa már eddig is azonos volt. 2018 végén Habony és Ómolnár ugyanis éppúgy felajánlotta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA) a cégeit, ahogy Mészáros Lőrinc is a Mediaworksöt. Céges különállásuk azonban még majd egy évig megmaradhatott. (A KESMA-cégek felett a Mediaworks gyakorol uralmi jogot.)

Korábban a Válasz Online arról is írt, hogy esetleg bezárnák a Lokált, illetve a Ripostot beolvasztanák a Borsba, de a kiadó közölte, hogy ez nem igaz.

Rossz éve volt a Modern Media Groupnak és a Ripostnak is

A 24.hu beszámolt arról is, hogy a 2018-as év mindkét lapkiadó számára siralmas eredménnyel zárult.

A Modern Media Group (MMG) 313 millió, a Ripost Média pedig 137 milliós veszteséggel zárt, miközben a tulajdonjogok felajánlása előtti időkben nyereségesen működött mindkét vállalkozás. 2017-ben az MMG 683 millió forintos tiszta hasznot termelt, amit a három akkori tulajdonos, Habony Árpád, Győri Tibor és Keresztesi Péter osztalékként ki is vett a kasszából.

Az MMG tavalyi financiális mélyrepülése egyébként azért is különös, mert többször előfordult, hogy annyi – főként állami cégektől származó – hirdetés volt a Lokálban, hogy az újságba csupán egy-két cikk fért el, jegyezte meg a portál.

Néhány napja a Media1 arról is beszámolt, hogy megszűnik a Ripost Media egyik terméke, az Ómolnár Miklós féle Hello magazin. A Hello magazin előfizetői a Mediaworks lapjai közül választhatnak alternatívaként, vagy visszakérhetik a befizetett előfizetési díjat.

Borító: A Lokál egy újságtartóban Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.