unikornis.hu

Visszahozta a KESMA az Unikornis eltűntnek hitt tartalmait

Egy nappal a Media1 a témával kapcsolatos cikke után újra elérhetővé tették az egykori, még 2017-ben becsukott kulturális és életmód magazin egy ideje már nem fellelhető tartalmait. Közben jelentkezett Vándor Éva, az oldal egykori főszerkesztője, aki némi kiegészítéssel is szolgált az Unikornis története kapcsán.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az Unikornis 2016-os elindításával és 2017-es bezárásának történetének felidézésével számolt be kedden délután a Media1 arról, hogy a miniszterelnökhöz közelálló Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó New Wave Media Group (az Origót is megjelentető médiavállalat) egykori kulturális és életmód magazinjának tartalmai már huzamosabb ideje elérhetetlenek, pedig korábban a New Wave Media Group azt ígérte, nem törli le az oldalt, tartalmai elérhetők maradnak. Ezen ígéretről képernyőképet is közöltünk.

Megemlítettük, hogy az ilyesmit, mint ami az Unikornis végül mégis tartalmaival történt, korábban Liszkay Gábor, a KESMA alapítója és a KESMA-cégek felett uralmi joggal rendelkező Mediaworks vezetője digitális könyvégetésnek nevezte.

A történet úgy kerek, ha megírjuk, hogy a történet végül happy enddel zárult.

Az Unikornis egykori főszerkesztője, Vándor Éva, aki manapság már a hvg.hu csapatánál rovatvezető, e-mailben arról értesítette a Media1-et, hogy úgy látja, mostanra az egykori oldala újra elérhetővé vált. Vándor Éva feltételezése szerint talán a Media1 témával kapcsolatos cikke segíthetett megváltoztatni az Unikornis jogaival rendelkező médiavállalat álláspontját az ügyben.

A volt főszerkesztő egyébként néhány sort írt a Media1-nek adalékként az oldal egykori elindítása, majd megszűnése kapcsán.

Az oldal egykori főszerkesztője azt írta, hogy a hat újságíró a VS-től annak idején, az MNB-s botrány után nem átült az új oldalhoz, ahogyan a Media1 eredetileg fogalmazott, mivel mindkét termék, a VS és az Unikornis is egyazon cégcsoporthoz, a New Wave Media Grouphoz tartozott, hanem ők hatan találták ki és csinálták meg az Unikornist. „Részben pont azért, mert nem akartunk a VS-nél dolgozni, részben azért, mert valami értékeset akartunk csinálni.”

„Ha közelebbről megnézted esetleg az oldalt, azt hiszem, nehezen lehet vitatni, hogy értékes volt. Az Unikornisnál dolgozó csapat tehetséges, lelkes és jó újságírókból állt, mindegyikükért tűzbe tettem volna a kezem, és hidd el, tettem is. Ezek után méltatlannak érzem, hogy úgy szerepel hivatkozás az újságírókra, akik nem távoztak. Ennél sokkal többet letettünk az asztalra. Másrészt, emelt fővel távoztunk, amikor úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje, és közösen, csapatként mondtunk fel, ahogy annak idején csapatként indultunk.”

Vándor Éva hozzátette:

„az Unikornis léte és nemléte is rajtunk múlt. Azt hiszem, a többiek nevében is elmondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk arra, amit létrehoztunk.”

Akit érdekel, a www.unikornis.hu oldalon nézegetheti újra azokat a tartalmakat, amelyeket egy ideje már nem lehetett elérni.

Borító: Az Unikornis nyitóoldala

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, a Telekom vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.