Kicselezte a közmédiát a Momentum és Hadházy Ákos

Korábban az állami médiavállalat nem volt hajlandó leadni egy korrupció elleni reklámfilmet, de ezúttal már nem tudta megakadályozni, hogy adásba kerüljön a felvétel.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Facebookon jelentette be Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő, valamint a Momentum Mozgalom szombaton, hogy mégis sikerült elérniük, hogy adásba kerüljön a köztévében az a felvétel, mellyel arra szerették volna ösztönözni az embereket, hogy támogassák az Európai Ügyészségért indított kampányt.

Hadházy Ákos írása szerint korábban makacs ellenállással szembesültek a közmédia vezetése részéről, amikor megpróbálkoztak leadatni a videót.

Most azonban végül – kihasználva, hogy az európai parlamenti választások miatt minden ellenzéki párt a választási eljárási törvény értelmében reklámidőt kapott – a korrupció ellen évek óta küzdelmet folytató, a trafikmutyi botrány feltárását is elősegítő volt fideszes majd volt LMP-s, ma már független képviselő átadta a felvételt az azt elkérő Momentum Mozgalomnak.

A Momentum Mozgalom pedig ezután saját reklámjaként, a törvényben biztosított lehetőséggel élve leadatta a felvételt a Duna Médiaszolgáltató közreműködésével.

Erről a felvételről van szó.

(Az eredeti videóhoz képest annyit mindenképp változtatott a Momentum, hogy a Kúria szerint nem közszereplő Orbán-vejt, Tiborcz Istvánt, illetve a volt felcsúti polgármestert, Mészáros Lőrinc dollármilliárdost és a mellettük álló harmadik szereplőt, Garancsi Istvánt, kikockázta.)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!