Kovács Illés Bence, a Lapcom távozó digitális vezetője

Átszervezés a Lapcom kiadónál, távozik a Vajna-korszakban kinevezett igazgató

Búcsúzik Kovács Illés Bence a fideszes médiaholding alá tartozó kiadóvállalattól, ahová tavaly nevezték ki digitális igazgatónak. A Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld kiadójánál most újabb átszervezés lesz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Távozik a Lapcom digitális igazgatója, Kovács Illés Bence, aki 2018-ban csatlakozott a Lapcom megyei lapkiadóhoz, az akkor még – Andy Vajna érdekeltségű – cégcsoport digitális stratégiájának kialakítására.

A Lapcom Zrt. közölte: a Lapcom Zrt. átalakítja működését, és a digitális igazgatóság feladatait integrálja az üzletfejlesztési területekkel.

Az átalakítás után az elmúlt évben elindított digitális kompetenciák a jövőben a Piackutatási és Üzletfejlesztési osztályhoz kerülnek, így egy kézbe kerül minden Lapcom- termék piac-analitikai tevékenysége, és üzleti fejlesztési feladatai.

Az online termékek fejlesztése kapcsán a Lapcom programozói-, fejlesztői kapacitása – pedig már az új tulajdonosi kör kapcsán – a jövőben szerepet kap a vállalatcsoport termékfejlesztéseiben – tette hozzá a lapkiadó.

Kovács Illés Bence 2018 februárjától volt a Lapcom digitális igazgatója. Kinevezésekor azt közölték, hogy az ő feladata lesz, hogy Vajna médiavállalatának valamennyi digitális tevékenységét egy igazgatóságba szervezve összehangolja, valamint a meglévő termékek fejlesztésén túl feladata, hogy új termékeket is piacra vezessen.  A Lapcom vezetőségébe történt kinevezésekor még így nyilatkozott:

„Megtiszteltetés számomra, hogy egy nagy múltú médiavállalat digitális fejlődésének részese lehetek. Kihívás és egyben lehetőség a Lapcom online felületeinek és szolgáltatásainak egységes alapokra helyezése és továbbfejlesztése.”

Szinte az összes vezetőt lecserélték mostanra a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország kiadójánál

A Lapcom adja ki a Blikk című bulvárlappal konkuráló Bors című bulvárnapilapot, valamint a Délmagyarország és a Kisalföld című regionális napilapokat. Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak tartoznak a portfóliójukba. A Lapcom emellett két nyomdával is rendelkezik.

A Lapcomot 2017 szeptemberében vásárolta fel Andy Vajna, majd 2018 novemberében elajándékozta azt az újonnan létrejött, Liszkay Gábor alapította fideszes médiaholdingnak, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA).

Amióta a Lapcom a KESMA részévé vált, szinte minden vezetőt leváltottak már, legutóbb idén márciusban volt a cégnél nagyszabású vezetőváltás.

Az egyelőre nem derült ki, hogy Kovács Illés Bence most hol folytatja karrierjét.

A szakember egyébként a lapkiadó vállalat előtt ügynökségi oldalon dolgozott, ahol digitális üzletágak kialakítását, hazai és nemzetközi cégek termékfejlesztését támogatta. A Lapcom előtti utolsó munkahelye a KIOSK.advertising reklámügynökség volt, ahol digitális vezetőjeként az ügyfelek stratégiaalkotásáért és új szolgáltatások bevezetéséért felelt. Több multinacionális vállalat online kommunikációján is dolgozott, többek között autóipari, szórakoztató elektronikai, élelmiszeripari területeken is dolgozott.

Kiemelt kép: Kovács Illés Bence, a Lapcom távozó digitális vezetője
Szóljon hozzá!