fbpx
A TV2 Pénzt vagy éveket! című játékának műsorvezetője, Kasza Tibi. fotó: TV2 sajtószoba

Rosszul kezdett a TV2 régi-új műsora, a Pénzt vagy éveket

Egy számjegyű nézettséggel tért vissza a hétfőtől naponta képernyőn lévő Pénzt vagy éveket harmadik évada. Az RTL Klub startup műsora, a Cápák nézettsége egyébként egyre biztatóbban alakul, az emigráló magyarokat bemutató Isten veled, Magyarország! iránti érdeklődés viszont nem alakul túl jól.

A Pénzt vagy éveket!, mely a Legyen Ön is Milliomos! című, Gundel Takács Gábor vezette vetélkedőt váltotta, mindössze 9 százalékos nézettséget produkált hétfőn, derül ki a SorozatWiki-n publikált, a 18 és 49 év közöttiekre vonatkozó napi közönségmérési adatokból.

A blog megjegyezte: ez a 9 százalékos közönségarány elmarad a két nagy főcsatornától, akár az RTL Klubtól, akár a TV2-től este 10 óra előtt a főműsoridős sávban elvárható, legalább 10 százalékos közönségaránytól.

Igaz, a Legyen Ön is Milliomos még rosszabbul teljesített korábban ebben a sávban, így már csak ezért is érthető, hogy a TV2 a cseréről döntött.

Sikerszériáról viszont egyelőre nincs szó, amit a Pénzt vagy éveket! vezető Kasza Tibor remélt a mostani évad előtt.

Érdemes persze kivárni, hogy alakul a nézettség hosszabb távon is. Jó kérdés viszont, ha már rögtön az első adás sem teljesít jól, akkor mi lesz a folytatásban. Hisz a TV2 régi-új vetélkedője naponta képernyőn lesz hétköznaponként, így minden este erősen kellene teljesítenie ahhoz, hogy ne rontsa a csatorna nézettségének átlagát a főműsoridő utolsó szakaszában.

Hétfőn indult egyébként az ATV-n Rónai Egon műsorvezetésével egy új nagyszabású, tudás alapú vetélkedő, az 500 – Ország géniusza, de az jóval korábban, este 7-től volt adásban, így legfeljebb annyiban jelenthetett konkurenciát a TV2-n 21:30-kor kezdődő, Kasza Tibor nevével fémjelzett műsornak, hogy nem biztos, hogy egy este két vetélkedő is meg tudja mozgatni a nézőket, ráadásul a TV2-n az Exatlon Hungary sportvetélkedő is adásban volt aznap, tehát valójában három vetélkedőről is szó van.

Az ATV 500 - Az ország géniusza c. vetélkedő az ATV-n jóval korábban volt adásban
Az ATV 500 – Az ország géniusza c. vetélkedő az ATV-n jóval korábban volt adásban

Az RTL nyerte az estét, a TV2 az Exatlon Hungary eredményeivel vigasztalódhat

A SorozatWikiről az is kiderült, hogy hétfőn este

  • a Fókusz a szokottnál kicsivel kisebb, de még mindig erős 17,6 százalékos nézettséget szállított a 18 és 49 év közöttiek köréből az RTL Klubnak;
  • a Drága örökösök 18,5 százalékkal ismét szépen ment és a Barátok közt 16,4 százaléka is jó eredmény;
  • az Exatlon Hungary sportvetélkedő 16,1 százalékkal újra magas számot hozott a TV2-nek, de mindhárom felsorolt RTL-es műsortól kikapott;
  • az RTL Klub startupos műsora, a Cápák között ezúttal 12,9 százalékot produkált, ami ugyan közepesnek számít, de az előző heti 10,9-es közönségarányhoz képest komoly előrelépés. Az is pozitív az RTL szempontjából, hogy az adásidő alatt is megtartotta a nézőit;
  • az RTLII-n az Éjjel-Nappal Budapest 5,3-al ment, mely valamennyivel gyengébb mint az előző héten, de így is kiemelkedő eredmény;
  • Az emigráló magyarokat bemutató Isten veled, Magyarország! 7 százalékot szállított, mely elég rossznak mondható, főleg úgy, hogy előtte sok néző ott volt a Cápán.
  • Hétfő este (19-23 óra között), 18-49-ben az RTL Klub összesen 16,1 százalékos közönségarányt produkált, míg a TV2 13,9-et. Így 2,2 százalékponttal az RTL Klub nyerte a főműsoridőt.
Kiemelt kép: Pénzt vagy éveket, Kasza Tibor műsorvezetésével. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások