Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója

A TV2 programigazgatója régi-új műsorokat jelentett be

Új fikciós sorozatot terveznek, visszahozzák az Ázsia Expresszt, megszűnik a Legyen Ön is Milliomos! és egyelőre nem tér vissza a Nagy Duett. Az Áll az alku és a Bezár a bazár viszont folytatódik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Két év után visszatér a TV2-re az Ázsia Expressz című műsor, derül ki abból a mai interjúból, amely Fischer Gábor programigazgatóval jelent meg a SorozatWikin. A műsor új ázsiai helyszínekről jelentkezik majd, és még az idén képernyőre kerül.

Új részekkel érkezik a Bezár a bazár

Az interjú alapján a 2019 tavaszi műsorrendben új részekkel folytatódik a Bezár a Bazár című vetélkedő:

„Egy olyan brand épült fel, amely szintén felkerült arra a listára, hogy érdemes legyen a jövőben még új szezont készíteni belőle.”

Lesz új Áll az alku

A beszélgetésből kiderül az is, hogy mi lesz az Áll az alku című vetélkedővel.

„Az Áll az alku 2018 tavaszán fejeződött be, nem titok, hogy dolgozunk a következő évadon. Az előző szezon tanulságai alapján, azonban csak akkor kerül majd képernyőre, hogyha túl van a szükséges pihenőidőn”

– mondta el Fischer Gábor.

A Nagy Duettet pihentetik

A terjedelmes beszélgetés során a programigazgató elárulta azt is, hogya Nagy Duett című táncműsor egyelőre nem kerül vissza a TV2 tavaszi tánc-, illetve műsorrendjébe.

„A Nagy Duett egy érdekes kérdés. Emblematikus TV2 brand, valóban többet vártunk tőle, de így is megnyerte idősávját a vasárnap estékben. Később, amikor láttuk, hogy más csatornákon futó nagy showműsorok, olykor 10 százalék felett sem teljesítenek, azt jelezte, hogy a sokszor emlegetett fragmentáció itt is érezteti a hatását, ez a piacnak a realitása egy ilyen műsor esetében. Egy-két kivételtől eltekintve már a nagy showműsorok sem azon a szinten vannak, mint évekkel ezelőtt. A Nagy Duett most egy időre pihenőre vonul, 2019 tavaszán biztosan nem jelentkezik.”

Lesz egy új sorozatuk

Szóba került az is, hogy egy új típusú magyar sorozattal is készül a TV2. Erről Fischer annyit volt hajlandó nyilatkozni, hogy a TV2-nek nagyon fontos, hogy a napi kötődését megerősítse a nézőkkel, és úgy érzékelik, hogy a TV2-nek is szüksége van napi saját gyártású fikciós sorozatra.

Legyen Ön is Milliomos! helyett Pénzt vagy éveket!

Fischer szólt arról is, hogy a tavaszi szezonban a Legyen Ön is Milliomos! után visszatér a Pénzt vagy éveket! című vetélkedő a következő évaddal.

Legyen Ön is Milliomos! Gundel-Takács Gáborral
Legyen Ön is Milliomos! Gundel-Takács Gáborral. Fotó: TV2

Szóba került az Exatlon Hungary is, melyről Fischer azt mondta: „hiába elképesztően sikeres, de nem tart a végtelenségig, ezért már készítjük elő a következő műsorokat”.

Az RTL-es Survivortől igazolt főszerkesztőket az Ázsia Expressz

Az Ázsia Expressz kapcsán az derült ki, hogy az új útvonala Srí Lankán és Indián halad majd keresztül, így a sztárpárok igazán egzotikus helyszíneken fognak a próbatételekkel megküzdeni. Az Ázsia Expressen az RTL-es Survivor két főszerkesztője is dolgozik, akikről azt mondja a programigazgató:

„A tapasztalataikat szeretnénk olyan produkciókban felhasználni, amelyek kiemelten fontosak a TV2-nek. Szerepük lesz benne és az ő szakmai múltjuk újabb garancia arra, hogy egy új helyszínen, tartalmilag megerősítve, a 2019-es év egyik zászlóshajójává nője ki magát az Ázsia Expressz”

Közelebb a konkurens eredményeihez

Az idei évet illetően a TV2 programigazgatójának az a várakozása, hogy

„az a jó széria, ami az Exatlon Hungary kimagasló eredményeinek köszönhetően elindult, folytatódjon. Stabilizálódjanak a cégcsoport egész napos, 18-59-es eredményei, és még közelebb kerüljünk a konkurensünkhöz. Bízom benne, hogy az a munka, amit 2016-ban elkezdtünk, meghozza a várva vár eredményeket és már lesznek olyan hónapjaink amikor csoport szinten minden korcsoportban piacvezetők leszünk.”

Miért volt bukás a TV2-n az Aranyélet, a Korhatáros szerelem 2. és a Bogaras szülők?

Az interjú készítője az évértékelő részben egyébként szóba hozta, hogy tavaly három magyar sorozat is képernyőre került a TV2-n, kedden késő este a Bogaras szülők első évada, pénteken 22 óra után a Korhatáros szerelem 2. szezonja, vasárnaponként pedig az HBO Aranyéletének első etapja, végül azonban mindhárom megbukott.

Fischer Gábor erre azt mondta, nem hiszi, hogy a 22 órás kezdi időpont ártott volna.

„Sokan az egész napos elfoglaltságok után csak 21 óra körül tudnak leülni nyugodtan tévézni. Számukra ez az időpont éppen ideális, könnyed levezetése a napi hajtásnak. Mindegyik előtt egy-egy nagy showműsor volt, vagyis ott voltak a nézők a csatornán. A Korhatáros szerelem új évada sokkal stabilabban szállította az eredményeket az első évadhoz képest, látható, hogy kialakult egy fix rajongótábora és ők hétről-hétre követték a sorozatot. A Bogaras szülők és az Aranyélet az eredmények alapján azt mutatják, hogy nem nagycsatornára valók. Inkább egy szűkebb réteghez szólnak, akik ki is tartottak a műsorok mellett, viszont ezek a nézettségek a TV2 szintjén már kevesek.”

Miért késtek az új csatornák?

Arra, hogy tavaly májusban miért jelentették be, hogy még 2018-ban indul a Jocky TV és a Moziverzum, hogyha végül mégsem, és csak idén februárban tudták elindítani a csatornákat, Fischer azt mondta:

„Akkor akartunk csatornát indítani, amikor biztosak voltunk benne, hogy megfelelő lefedettsége lesz és kellő nézőt ér el.”

A programigazgató hozzátette, nagyon hisz a klasszikus retróban és a tiszta zsánerű dedikált csatornákban.

„A Mozi+-szal nagy sikereket értünk el, a PRO4 átpozicionálásával, például 2019 januárjában a korábban egyeduralkodó Film+-t is legyőzte mindhárom kiemelt célcsoportban: 18-59, 18-49 és 4+-ban is. Bízom benne, hogy a Moziverzum méltó párja lesz a közeljövőben a Mozi+-nak. Az élmezőnybe várom a két mozicsatornánkat a magyar kábeltelevíziós piacon a következő években.”

Fischer azt is mondta, nagy öröm volt számára, hogy az este 7-kor induló Moziverzum rögtön az első estén, a 19:00-23:00 közötti idősávban, az ötödik legnézettebb csatorna címét szerezte meg a fő kereskedelmi célcsoporton mérve. A Jocky TV kínálatára is komoly érdeklődés mutatkozik, hiszen az első napok eredményei alapján azt látják, hogy az bekerült az 1 százalékos csatornák ligájába.

 

Épp ma derült ki az is, hogy ki irányítja jelenleg a TV2 anyavállalatát tulajdonló, Delaware-i adóparadicsomba bejegyzett Cinergi céget Andy Vajna halála után.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely a teljes hazai energiafelhasználás egyharmadát is meghaladó, éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Nem indít eljárást a HírTV ellen a Médiatanács a Párbeszéd által kifogásolt kitörés napi riport miatt

A grémium szerint nem sértett jogszabályt a kormányközeli hírcsatorna, amikor „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” címmel sugározta a Párbeszéd szerint nácimosdató egyik hírösszeállítását. A grémium egyúttal meghosszabbította az egyik Rádió 1-es és Best FM-es partnerrádió médiaszolgáltatási jogosultságát, valamint folytatta több rádiós pályázat lebonyolítását.

Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

23 évre ítélték Ján Kuciak újságíró és párja gyilkosát, az ügyész súlyosbításért fellebbezett

Az ügyész a fellebbezés során a kiszabott 23 helyett 25 év letöltendő szabadságvesztést kért M. Miroslavra, Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kusnírová két évvel ezelőtti, nagy botrányt és politikai viharokat is kiváltó meggyilkolása és egy további gyilkosság kapcsán. Martina Kusnírová családjának jogi képviselője szerint életfogytiglani büntetés lett volna indokolt.