fbpx
Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója

A TV2 programigazgatója régi-új műsorokat jelentett be

Új fikciós sorozatot terveznek, visszahozzák az Ázsia Expresszt, megszűnik a Legyen Ön is Milliomos! és egyelőre nem tér vissza a Nagy Duett. Az Áll az alku és a Bezár a bazár viszont folytatódik.

Két év után visszatér a TV2-re az Ázsia Expressz című műsor, derül ki abból a mai interjúból, amely Fischer Gábor programigazgatóval jelent meg a SorozatWikin. A műsor új ázsiai helyszínekről jelentkezik majd, és még az idén képernyőre kerül.

Új részekkel érkezik a Bezár a bazár

Az interjú alapján a 2019 tavaszi műsorrendben új részekkel folytatódik a Bezár a Bazár című vetélkedő:

„Egy olyan brand épült fel, amely szintén felkerült arra a listára, hogy érdemes legyen a jövőben még új szezont készíteni belőle.”

Lesz új Áll az alku

A beszélgetésből kiderül az is, hogy mi lesz az Áll az alku című vetélkedővel.

„Az Áll az alku 2018 tavaszán fejeződött be, nem titok, hogy dolgozunk a következő évadon. Az előző szezon tanulságai alapján, azonban csak akkor kerül majd képernyőre, hogyha túl van a szükséges pihenőidőn”

– mondta el Fischer Gábor.

A Nagy Duettet pihentetik

A terjedelmes beszélgetés során a programigazgató elárulta azt is, hogya Nagy Duett című táncműsor egyelőre nem kerül vissza a TV2 tavaszi tánc-, illetve műsorrendjébe.

„A Nagy Duett egy érdekes kérdés. Emblematikus TV2 brand, valóban többet vártunk tőle, de így is megnyerte idősávját a vasárnap estékben. Később, amikor láttuk, hogy más csatornákon futó nagy showműsorok, olykor 10 százalék felett sem teljesítenek, azt jelezte, hogy a sokszor emlegetett fragmentáció itt is érezteti a hatását, ez a piacnak a realitása egy ilyen műsor esetében. Egy-két kivételtől eltekintve már a nagy showműsorok sem azon a szinten vannak, mint évekkel ezelőtt. A Nagy Duett most egy időre pihenőre vonul, 2019 tavaszán biztosan nem jelentkezik.”

Lesz egy új sorozatuk

Szóba került az is, hogy egy új típusú magyar sorozattal is készül a TV2. Erről Fischer annyit volt hajlandó nyilatkozni, hogy a TV2-nek nagyon fontos, hogy a napi kötődését megerősítse a nézőkkel, és úgy érzékelik, hogy a TV2-nek is szüksége van napi saját gyártású fikciós sorozatra.

Legyen Ön is Milliomos! helyett Pénzt vagy éveket!

Fischer szólt arról is, hogy a tavaszi szezonban a Legyen Ön is Milliomos! után visszatér a Pénzt vagy éveket! című vetélkedő a következő évaddal.

Legyen Ön is Milliomos! Gundel-Takács Gáborral
Legyen Ön is Milliomos! Gundel-Takács Gáborral. Fotó: TV2

Szóba került az Exatlon Hungary is, melyről Fischer azt mondta: „hiába elképesztően sikeres, de nem tart a végtelenségig, ezért már készítjük elő a következő műsorokat”.

Az RTL-es Survivortől igazolt főszerkesztőket az Ázsia Expressz

Az Ázsia Expressz kapcsán az derült ki, hogy az új útvonala Srí Lankán és Indián halad majd keresztül, így a sztárpárok igazán egzotikus helyszíneken fognak a próbatételekkel megküzdeni. Az Ázsia Expressen az RTL-es Survivor két főszerkesztője is dolgozik, akikről azt mondja a programigazgató:

„A tapasztalataikat szeretnénk olyan produkciókban felhasználni, amelyek kiemelten fontosak a TV2-nek. Szerepük lesz benne és az ő szakmai múltjuk újabb garancia arra, hogy egy új helyszínen, tartalmilag megerősítve, a 2019-es év egyik zászlóshajójává nője ki magát az Ázsia Expressz”

Közelebb a konkurens eredményeihez

Az idei évet illetően a TV2 programigazgatójának az a várakozása, hogy

„az a jó széria, ami az Exatlon Hungary kimagasló eredményeinek köszönhetően elindult, folytatódjon. Stabilizálódjanak a cégcsoport egész napos, 18-59-es eredményei, és még közelebb kerüljünk a konkurensünkhöz. Bízom benne, hogy az a munka, amit 2016-ban elkezdtünk, meghozza a várva vár eredményeket és már lesznek olyan hónapjaink amikor csoport szinten minden korcsoportban piacvezetők leszünk.”

Miért volt bukás a TV2-n az Aranyélet, a Korhatáros szerelem 2. és a Bogaras szülők?

Az interjú készítője az évértékelő részben egyébként szóba hozta, hogy tavaly három magyar sorozat is képernyőre került a TV2-n, kedden késő este a Bogaras szülők első évada, pénteken 22 óra után a Korhatáros szerelem 2. szezonja, vasárnaponként pedig az HBO Aranyéletének első etapja, végül azonban mindhárom megbukott.

Fischer Gábor erre azt mondta, nem hiszi, hogy a 22 órás kezdi időpont ártott volna.

„Sokan az egész napos elfoglaltságok után csak 21 óra körül tudnak leülni nyugodtan tévézni. Számukra ez az időpont éppen ideális, könnyed levezetése a napi hajtásnak. Mindegyik előtt egy-egy nagy showműsor volt, vagyis ott voltak a nézők a csatornán. A Korhatáros szerelem új évada sokkal stabilabban szállította az eredményeket az első évadhoz képest, látható, hogy kialakult egy fix rajongótábora és ők hétről-hétre követték a sorozatot. A Bogaras szülők és az Aranyélet az eredmények alapján azt mutatják, hogy nem nagycsatornára valók. Inkább egy szűkebb réteghez szólnak, akik ki is tartottak a műsorok mellett, viszont ezek a nézettségek a TV2 szintjén már kevesek.”

Miért késtek az új csatornák?

Arra, hogy tavaly májusban miért jelentették be, hogy még 2018-ban indul a Jocky TV és a Moziverzum, hogyha végül mégsem, és csak idén februárban tudták elindítani a csatornákat, Fischer azt mondta:

„Akkor akartunk csatornát indítani, amikor biztosak voltunk benne, hogy megfelelő lefedettsége lesz és kellő nézőt ér el.”

A programigazgató hozzátette, nagyon hisz a klasszikus retróban és a tiszta zsánerű dedikált csatornákban.

„A Mozi+-szal nagy sikereket értünk el, a PRO4 átpozicionálásával, például 2019 januárjában a korábban egyeduralkodó Film+-t is legyőzte mindhárom kiemelt célcsoportban: 18-59, 18-49 és 4+-ban is. Bízom benne, hogy a Moziverzum méltó párja lesz a közeljövőben a Mozi+-nak. Az élmezőnybe várom a két mozicsatornánkat a magyar kábeltelevíziós piacon a következő években.”

Fischer azt is mondta, nagy öröm volt számára, hogy az este 7-kor induló Moziverzum rögtön az első estén, a 19:00-23:00 közötti idősávban, az ötödik legnézettebb csatorna címét szerezte meg a fő kereskedelmi célcsoporton mérve. A Jocky TV kínálatára is komoly érdeklődés mutatkozik, hiszen az első napok eredményei alapján azt látják, hogy az bekerült az 1 százalékos csatornák ligájába.

 

Épp ma derült ki az is, hogy ki irányítja jelenleg a TV2 anyavállalatát tulajdonló, Delaware-i adóparadicsomba bejegyzett Cinergi céget Andy Vajna halála után.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások