fbpx
Négy év után, Magyar Nemzet

Nem frissül a Magyar Idők weblapja, kormánybarát tartalmakért a Magyar Nemzetet keresse

Mától Magyar Nemzet címmel készít lapot a Magyar Idők stábja, mely vezércikkben megtagadja a 2015 februárját követő Nemzetet. A lap újraindulását Orbán Viktor is népszerűsíti.

Ahogy előzetesen beharangozták, mától, azaz a G-nap negyedik évfordulójára időzítve nem Magyar Idők néven jelenik meg a kormánypárti napilap, azt ugyanis a tavaly bezárt Magyar Nemzet nevét Simicska Lajos nagyvállalkozótól megszerezve a Magyar Nemzet 4 évvel ezelőtti arculatára visszaváltva adták ki. Változott a főszerkesztő is, miután Gajdics Ottó, aki az elmúlt években vezette a kormányközeli lapot, leköszönt. Gajdics a Szabad Föld élére került, helyét a Magyar Időkből lett Magyar Nemzetnél pedig Ballai Attila vette át, aki a Mediaworks sportüzletágának volt az igazgatója eddig. (Ez a Nemzeti Sportnál is változásokat hozott.)

A változások miatt ma már újra frissült a magyarnemzet.hu internetes oldal is, mely igazodik a Nemzet nyomtatott arculatához. A magyaridok.hu oldal viszont ezentúl nem frissül, az a továbbiakban archívumként működik tovább.

magyaridok.hu

Megtagadják az elmúlt éveket

A Magyar Nemzet Négy év után címmel közölt vezércikkel jelent meg a borítóján, illetve a weboldaldalán. A cikk gyakorlatilag elhatárolódik a Magyar Nemzet 2015. február 6. és 2018. április 11. közötti időszakától, amikor a lapban megjelenhettek kormányt bíráló, illetve kormányzati visszaéléseket feltáró ügyek is.

Ezt írják erről:

A puszta adatokat nézve a Magyar Nemzet 2018. április 11-én ismét megszűnt, de valójában már évekkel korábban, 2015. február 6-án elesett, amikor a lap könnyedén lerázta magáról és megtagadta tulajdon múltját. Egyik napról a másikra irányt váltott, s feledtette mindazt, amiért a nagy múltú elődök a legnehezebb történelmi időkben is vállalták a szellemi szabadságharcot.

Majd igyekeznek megnyugtatni az olvasókat, hogy a folytatásban arra számíthatnak, amit még 2015. február 6. előtt kaptak:

A mai napon, amikor a lap harmadszor megindulva visszaveszi a zászlót, ismételten elkötelezi magát a konzervatív értékrend mellett, egyaránt szem előtt tartva az európai humanista kultúrát, a közép-európai hagyományokat és a nemzeti érdekeket, ahogy tette ezt akkor is, amikor a rendszerváltás vitafórumává vált, s teret adott a magyar értelmiség gondolatainak.

A korábbi Magyar Nemzet archívumát egyébként nem törölték le annak szellemiségének megtagadása ellenére, az ide kattintva keresőkifejezésekkel, illetve akár a cikkek közötti lapozgatással ezután is fellelhető:

Felpörgött a Magyar Hang

A kormánnyal is kritikus Magyar Nemzet tavaly áprilisi megszűnését követően a volt munkatársak Magyar Hang címmel indítottak hetilapot. A lap olvasói bevételekből működik, a magyarországi médiapiaci nehéz körülmények ellenére sikeresen. A lap  – mint azt Lukács Csaba lapigazgatótól a Media1 megtudta – 18.500 példányban jelenik meg és 11.500 darab fogyott el belőle decemberben.  A lapot előfizetői díjakból működtetik. A Magyar Hangot továbbra is Pozsonyban nyomtatják, mivel Magyarországon nem akadt nyomda, amely kinyomtatta volna.

A Magyar Hang jóval olvasottabbnak tűnik, mint a Magyar Idők. Bár ez utóbbi példányszámát nem auditáltatták, nyílt titok, hogy az mindössze néhány ezer példányban fogyott. A lapot ezért az állam hirdetések mellett úgy próbálták életben tartani, hogy minisztériumokból és az állami vállalatoktól, illetve a fideszes önkormányzatoktól fizettek elő rá nagy számban.

Frissítés (10:17)

Orbán Viktor elégedett

A Magyar Idők Magyar Nemzetté történő átalakulását Orbán Viktor miniszterelnök is üdvözölte, aki erre egy külön Facebook bejegyzést is szentelt.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk Kelen Károlynak, a bezárt Népszabadság munkatársának legújabb, Ki a sötétségből című sorozatában közölt publicisztikáját, mely Nemzeti Idők, G-nap címmel jelent meg a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások