fbpx
Mannafm

Cross FM helyett Manna FM lesz Budapesten

Egy ideje már szólnia kellene az adásnak, de a cég engedélyt kapott a halasztásra. Februárban azonban megtörténhet az indulás. A rádió máris túl van egy ügyvezető- és egy tulajdonosváltáson, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője egy alapítványnak adta át a Mannát. A programigazgató Bali Mónika lett.

Ha valaki megnyitja a mannafm.hu oldalt, egy „Hamarosan örömre hangol…” felirat és a borítóképünkön is látható logó jelzi: készülnek a Manna FM elindulására.  Hogy mi az a Manna FM? A Budapest FM 98,6 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára vonatkozó médiatanácsi pályázatot tavaly június elején egy Manna Vision Kft. nevű cég nyerte meg, mely Cross FM néven pályázott a hullámsávra. A kft. győzelmét követően 120 napon belül kellett volna elindítani a rádiót, de a cégnél ezután nem várt nehézségek léphettek fel, ugyanis ebből a határidőből mostanra már kicsúsztak, ezért a Médiatanácstól tavaly novemberben halasztást kellett kérniük, amit meg is kaptak a testülettől. Iparági információk szerint februárban azonban már tényleg megkezdik a sugárzást a 98,6 MHz-en a 2011-es megszűnése előtt a Radiocafé által használt ingyenes frekvencián.

A Media1 információi szerint a 2017-ben, a médiatanácsi pályázat kezdetén létrehozott kft. a hatósági szerződés tavalyi aláírását követően tulajdonost és ügyvezetőt is váltott.  A céget eredetileg Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője alapította és Gálosi Szabolcs, a Radiosite.hu volt főszerkesztője irányította ügyvezetőként. De az Opten cégadatbázisa szerint feladatait egy bizonyos Szilvásy Noémi vette át. Az új tulajdonos a keresztény hazai zenei tehetségeket felkaroló Gospel Közhasznú Alapítvány lett. Maga a rádió félig-meddig egyébként vallási tematikával is készül.

A volt és jelenlegi vezetőket is tartalmazó alábbi, kattintásra nagyítható ábrát az Opten rendszerével rajzoltattuk ki:

A Manna Vision Kft. felépítése. A kép kattintásra felnagyítható. Forrás: Opten / Media1.hu
A Manna Vision Kft. felépítése. A kép kattintásra felnagyítható. Forrás: Opten / Media1.hu

A rádió programigazgatója Bali Mónika, a Klubrádió és a Radiocafe egykori munkatársa lett, néhány hete már ő képviselte a rádiót a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) közgyűlésén, ahol a Manna Vision is HEROE-taggá vált. Bali Facebook oldalán munkahelyei között szerepel a Reménység Fesztivál Alapítvány kommunikációs igazgatójaként, a Komlósi Oktatási Stúdió oktatási igazgatójaként és a Milton Friedman Egyetem is. Ezenkívül ő látta el a Pince Művek pr&marketing feladatait, valamint a Médiaház esemény menedzseri és a Frontvonal Alapítvány – John Maxwell vezetőképző és üzleti konferencia média kapcsolati igazgatói feladatait. Szerkesztőként dolgozott a Magyar Televízióban és a Budapest rádióban is. Diplomáját diplomácia szakon a Milton Friedman Egyetemen szerezte.

Horváth Gergely ingyen adta át

Horváth Gergely alapító, volt tulajdonos, a Media1-nek a változások kapcsán pénteken azt mondta: tavaly ősszel, a végleges koncepció megszületése előtt valóban teljesen kiszállt a rádióból, átadta azt a Gospel Közhasznú Alapítványnak, de mivel a Mannát nem üzleti vállalkozásként fogta fel, ezért az átadáskor nem kért és nem kapott pénzt vagy egyéb jutalmat. Elmondta azt is, hogy a döntésének nincs politikai háttere. Szeretné, ha érdeklődő figyelemben, szeretetteli barátságos fogadtatásban részesülne a rádió. Nagyon szurkolok nekik, mert jó és fontos célokat szolgál ez a rádió – mondta.

A rádió februári indulásáról egyébként röviden a radiosite.hu is ír, akiknek sikerült utolérnie Bali Mónikát. Bali megerősítette, hogy február első napjaitól indul a sugárzás Budapesten és a főváros környékén.

Sok emberhez juthat el a rádió

A Media1 lekérdezte a médiahatóság oldaláról a 98,6 MHz-es frekvenciával kapcsolatos információkat. E szerint potenciálisan 2,24 millió fő érhető el a hullámsávval, vagyis meglehetősen jó vételi tulajdonságokkal rendelkezik.

Februárban egyébként más nagyobb mozgások is lesznek a rádiós piacon. Ekkor költözik át a Rock FM frekvenciájára a Sláger FM. Az még mindig bizonytalan, hogy a Music FM – mely információink szerint december óta kétszer is tulajdonost váltott, talál-e megoldást arra, hogy ne némuljon el az adása a médiaszolgáltatási jogosultságának február 7-i lejáratát követően. Hamarosan indulhat a City Rádió néven pályázó, de a Media1 értesülése szerint végül Best FM néven működni kívánó oldies és mai slágereket egyaránt játszó rádió is a fővárosban, sőt országszerte további helyi rádió becsatlakoztatását is tervezik a hálózathoz. A Best FM-mel kapcsolatos terveiről beszélhetett Andy Vajna a halála előtt Hámori Eszter publicistának, aki a napokban azt nyilatkozta, hogy Vajna egy új rádió indításán dolgozott, mielőtt múlt vasárnap meghalt.

* A Gospell Közhasznú alapítvány bíróságon leadott okiratai szerint egészen pontosan a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak – így különösen, de nem kizárólagosan hajléktalanoknak, időskorúaknak, prostituáltaknak, szenvedélybetegeknek, mentálhigiénés problémákkal küzdőknek, hátrányos helyzetű fiataloknak, szociálisan rászorulóknak – illetve egyéneinek különböző formában anyagi, természetbeni, illetve lelki támogatást nyújt.

FRISSÍTÉS (2019.02.03.): Felházi szálak

Kiderült, hogy a Manna FM műsorvezetője lesz a Felház egyik alapítója, Prekopa Donát, aki Orbán Gáspárral (Orbán Viktor miniszterelnök fiával) és Ember Illéssel közösen hozta létre a keresztény egyházi mozgalmat. Prekopa a reggeli műsorban lesz hallható február 5-től.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások