fbpx
manna_fm

A Felház alapítója a Manna FM műsorvezetője lesz

Az Orbán Gáspárral és Ember Illéssel a Felház nevű keresztény mozgalmat megalapító Prekopa Donát minden reggel hallható lesz az új budapesti rádióban, két egykori Sláger FM-es műsorvezetővel együtt.

Bejelentette a február 5-től a mostani tesztsugárzás helyett már normál műsort sugárzó új budapesti rádió, a Manna FM, hogy kik lesznek az induló reggeli műsorának a műsorvezetői. A Reggeli Manna című műsornak három műsorvezetője lesz:

  • Kaldenecker Antal
  • Péter Petra
  • Prekopa Donát

Két egykori Sláger FM-es

Kaldenecker Antal régi rádiós. Legutóbb a Sláger FM-nél volt a reggeli műsor, a Sláger Reggel főszerkesztője, ezt megelőzően pedig a Café nevű kommunikációs cégnél dolgozott, de a Danubius Rádiónál, a Magyar Televízió Repeta, a Z+ és a VIVA+, illetve a Rádió Bridge munkatársaként is megismerhettük.

Péter Petra ugyancsak a Sláger FM-nél dolgozott. Ő volt a Sláger Hétvége című hétvégi műsor háziasszonya Jáksó László műsorában. 1997-ben kezdett rádiózni a Roxy Rádióban. 1999- ben az EstFM Rádiónál, 2002-ben a Klubrádiónál dolgozott, majd egy évvel később Novák Péterrel vezetett műsort a TV Szigeten. 2004-ben ismét a 98.6-os frekvencián folytatta, a Rádió Caféban, ezt követte a Danubius Rádió, ahol Rákóczi Ferivel, később Kaldenecker Antallal „Duplaszaltózott”. 2006-tól a rádió mellett az RTL Klub reggeli műsorában láthatták-hallhatták a nézők. 2009-ben a RadioAktív programigazgatójaként is kipróbálta magát. 2011-ben a Juventus reggelben volt műsorvezető, 2013 óta a Jazzy Rádió, Több mint testőr című műsorának vezetője.

A harmadik műsorvezető a Felház alapítójaként ismert

A harmadik műsorvezető Prekopa Donát, aki Orbán Gáspárral (Orbán Viktor miniszterelnök fiával) és Ember Iléssel közösen alapította és vezette a Felház nevű keresztény egyházi mozgalmat, amiről egy időben azt lehetett hallani, hogy megszűnik, később viszont az derült ki, hogy csak szintet akar lépni.

Prekopa Donát a digitalhungary.hu szakmai weboldalon fellelhető életrajza szerint a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban érettségizett média szakon. Ezt követően a Magyar Televízió Padtársat keresünk! című műsorában dolgozott, majd dolgozott a DTK Show, a Zoom, az Üveghegy és a Petőfi Rádió munkatársaként is. Később a Színház-és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakára is beiratkozott, illetve az Origo megbízásából az Y Média gyártásában műsorvezető-szerkesztőként dolgozott az Szjger.hu videó bloggereként. Részt vett az Y Diagnózis című saját gyártású műsor készítésében is a szintén az Origóhoz tartozó Life Network tévécsatorna megrendelésére.

Az alábbi, YouTube-on talált videóban Prekopa Donát a Felház egyik vezetőjeként prédikál.

Prekopa Donát egyébként néhány napja a 24.hu Ady-sorozatának versmondójaként is felbukkant a YouTube-on.

Egy ideje már rebesgették, hogy a 2011-ben megszűnt Radiocafé egykori frekvenciájára kiírt médiatanácsi pályázatot elnyerő és a frekvencia ingyenes (közösségi jellegű) használatára hét éves jogot szerző Mannavision Kft. nem teljesen áll távol a Felháztól. Prekopa Donát műsorvezetőként való megjelenésével viszont a kapcsolat a Felházzal minden előzetes feltételezésnél is nyilvánvalóbbnak tűnik.

A Manna Vision Kft.-t tavaly nyáron hozta ki győztesnek a Médiatanács a Budapest 98,6 MHz rádiófrekvenciára, amelyre eredetileg Cross FM névvel pályázott. A kft.-t Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője alapította, és kezdetben Gálosi Szabolcs, a radiosite.hu volt főszerkesztője vezette. Azóta Horváth és Gálosi is kiszállt, és az Opten céginformációs rendszer szerint a Gospel Közhasznú Alapítványnak adták át a céget, melynek ügyvezetője Szilvásy Noémi lett. (Horváth Gergely, a volt tulajdonos pár napja ennek kapcsán azt nyilatkozta a Media1-nek, a tranzakció nem politikai okokból történt.) A cégnél közben nem várt problémák is adódtak, mert a vállalt 120 napos határidő leteltéig nem tudták megkezdeni a sugárzást és halasztást kellett kérniük a Médiatanácstól, mely ezt engedélyezte.

A médiahatóság weboldala alapján a 98,6 MHz-es frekvenciával potenciálisan 2,24 millió fő érhető el, vagyis meglehetősen jó vételi tulajdonságokkal rendelkezik.

Bali Mónika a programigazgató

A rádióról azt lehet még tudni, hogy programigazgatója Bali Mónika, a Klubrádió és a Radiocafe egykori munkatársa . Bali Facebook-oldalán a következő munkahelyeket tünteti fel: Reménység Fesztivál Alapítvány kommunikációs igazgató, Komlósi Oktatási Stúdió oktatási igazgató, Milton Friedman Egyetem. Bali Mónika látta el ezenkívül a Pince Művek pr&marketing feladatait, valamint a Médiaház esemény menedzseri és a Frontvonal Alapítvány – John Maxwell vezetőképző és üzleti konferencia média kapcsolati igazgatói feladatait. Szerkesztőként dolgozott a Magyar Televízióban és a Budapest rádióban is. Diplomáját diplomácia szakon a Milton Friedman Egyetemen szerezte.

A Cross FM / Manna FM működéséről és tulajdonosi szerkezetéről itt írtunk korábban.

Frissítés (2019.02.18.)

A Media1 interjút készített Bali Mónikával, a Manna FM programigazgatójával. A beszélgetésben szó esett a rádió finanszírozásáról és arról is, hogyan került oda Prekopa Donát, vagy hogy lesznek-e állami hirdetések és elhangozhatnak-e kormánykritikus hírek. Az interjú ide kattintva olvasható.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások