fbpx
National Association of Television Programming Executives (NATPE).

Ismét Budapestre jön a tévés formátum-, sorozat- és filmjogok vására

A harminc éves múltra visszatekintő NATPE több mint 400 vásárlót vár Budapestre idén júniusban a lineáris televíziós csatornák, streaming platformok és forgalmazó cégek részéről – derült ki a Media1-hez eljuttatott sajtóközleményből.

Közép- és Kelet-Európa meghatározó filmjogvásárát idén június 19-22. között rendezik meg a budapesti InterContinental Hotelben. A NATPE pénteken jelentette be, hogy olyan nagy nevű stúdiók és programforgalmazók az elsők között biztosították a kiállítói részvételüket a rendezvényen mint például az MGM, a Red Arrow Studios, a francia Gaumont, vagy az olasz RTI Mediaset.

A vásár szervezői azt írják, idén a török forgalmazók különösen aktívak voltak az előzetes regisztrációban, és közülük sokan már most biztosították standjukat a NATPE-re, melyre 700 vevőt várnak a világ minden tájáról.

A már regisztrált magyar vásárlók közül az MTVA-t, RTL Magyarországot, és TV2 Média Csoportot említi a kommüniké.

A négy napos nemzetközi eseményen a klasszikus filmvásáron túl konferenciaprogramokkal, valamint a régió legújabb formátumkoncepcióit bemutató Pitch & Play LIVE versennyel várják a résztvevőket.

A NATPE-nek egyébként új tulajdonosa van, 2023-ban a konferenciák és kiállítások szervezésében utazó Brunico Communications Ltd. vásárolta azt meg.

Mint azt korábban a Media1 megírta, a 2022-es kiállításról Oroszország ukrajnai agressziója miatt kizárták az orosz vállalkozásokat, az egy évvel az megelőző vásár pedig a pandémia miatt elmaradt.

Kitiltják az orosz cégeket a budapesti NATPE-ről

Vendégünk volt Csermely Ákos, a Digital-Media Hungary és az Internet Hungary konferenciák alapítója, főszervezője

Itt vannak a Televíziós Újságírók Díja idei nyertesei

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: National Association of Television Programming Executives (NATPE).
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások