fbpx
Vlagyimir Putyin

Kitiltják az orosz cégeket a budapesti NATPE-ről

A NATPE Budapest International szervezetői közölték, hogy teljes mértékben szolidárisak az ukrán néppel, amiért „a brutális Putyin diktátor és helyettesítői barbár és borzalmas inváziót hajtottak végre hazájuk ellen.”

A NATPE Budapest International nevű nagy nemzetközi televíziós szakmai találkozó (kiállítás és konferencia) szervezői a Media1-hez elküldött nyilatkozata szerint szeretnének kézzelfoghatóbb segítséget is nyújtani, de addig is csatlakoznak a világközösséghez, hogy megakadályozzák, hogy az oroszok jelen lehessenek az eseményen és ott bárminemű kereskedelmet folytassanak.

Ennek érdekében teljes mértékben kitiltják az összes orosz céget a 2022. június 27. és 30. között Budapesten megrendezendő eseményükről.

A NATPE Budapest International hozzátette:

„Imádkozunk az ukrán népért, és reméljük, hogy folytatják a küzdelmet a független országukért vívott nagy végső győzelem felé.”

A NATPE Budapest International nemzetközi találkozón televíziós tartalomgyártók és vásárlók, valamint terjesztők találkoznak. Az eseményt eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg Budapesten, de mint arról a Media1 beszámolt, akkor a koronavírus-világjárvány miatti kormányzati korlátozó intézkedések miatt le kellett fújni az eseményt. Tavaly a honlapjukon az állt, hogy a világ több mint 70 országából, több mint 160 disztribútor és produkciós cég, valamint több mint 470 tartalomvásárló érkezik zömében a közép-kelet-európai régióból Budapestre.

A teljes eredeti közlemény a bojkottról angolul

Statement from NATPE:

“The Ukrainian people have our full support over the barbaric and horrific invasion of their homeland by the brutal dictator Putin and his surrogates. We wish we could provide more tangible assistance, but what we can do is join the world community and prevent Russian presence from conducting commerce. Therefore we are banning Russian companies from our upcoming international television sales market to be held in Budapest from June 27-30, 2022. We pray for the Ukrainian people and hope they continue their battle to an ultimate victory for their great, independent country.”

A konferenciának az Intercontinental szálloda biztosít majd helyszínt a fővárosban.

Más tévések is szolidárisak az ukrán néppel

Azután, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, számos médiavállalat is kifejezte szolidaritását Ukrajna népe mellett és elítélte Vlagyimir Putyint, így például a Sony, a Warner Bros., a Disney és a Paramount oroszországi mozibemutatókat mondott le.

A Cannes-i Filmfesztivál is közölte, hogy nem enged be idén tavasszal orosz delegációt és senki olyat, akinek bármi köze van Oroszországhoz, valamint az Ukrajna elleni invázióhoz. Az Európai Filmakadémia csatlakozott az orosz filmekkel szembeni nemzetközi bojkotthoz, amelyet az Ukrán Filmakadémia indított. A nemzetközi MIPTV nevű tévés vásár is jelezte, hogy  szankciókra készül.

További hírek találhatók a Media1.hu oldalon. Ott vagyunk Facebookon és Twitteren is!

Borító: Vlagyimir Putyin. Fotó: Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások