fbpx
Kert Attila, az Euronews magyarországi irodájának vezetője

Nem érinti a magyar Euronewst a cégcsoportnál zajló nagy átszervezés

Az Euronews magyarországi igazgatója szerint nincs miért aggódnia a magyar Euronews munkatársainak. Kert Attila erről a Media1.hu-nak beszélt.

Mint arról több hírforrás nyomán a Media1 is beszámolt a hétvégén, múlt péntektől e hét hétfő hajnalig sztrájkba lépett az Euronews hírtelevízió dolgozóinak szakszervezete, mert a cég új tulajdonosa március elején bejelentette, hogy mintegy 200 dolgozót, köztük a szerkesztőség kétharmadát elküldik, illetve eladják a lyoni székházat.

Portálunk megtudta, hogy emögött az áll, hogy az Euronews egy pénzügyi megtakarítási, racionalizálási célokat szolgáló átszervezés részeként Lyonból Brüsszelbe, az Európai Unió egyik központjába helyezi át a tevékenységét. Az eddigi lyoni dolgozók egy része ennek érthető módon nem örül, hiszen sokuk gyökeret eresztett Lyonban, ráadásul elbocsátás esetén Lyonban nehezebb lehet új állást találniuk a médiában. Ugyanakkor a cégcsoport dolgozóit úgy tájékoztatták, hogy a brüsszeli irodáját bővíteni fogja, ott tehát a Lyonból elbocsátottak jelentkezhetnek munkavállalónak, ha szeretnének.

A Media1.hu-nak Kert Attila, az Euronews magyarországi irodájának igazgatója (borítóképünkön) hétfőn elmondta, hogy sem a sztrájk, sem a cégcsoportnál zajló átszervezés nem érinti a hírtelevízió magyarországi, budapesti szerkesztőségét.

Kert Attila a külföldi Euronews-irodákkal kapcsolatban nem illetékes, ezért elirányított bennünket Guillaume Duboishoz, az Euronews Csoport tavalyi tulajdonosváltásakor kinevezett új vezérigazgatójához, akit e-mailben kerestünk meg néhány órával ezelőtt kérdésekkel. Ha további részletek derülnek ki a lyoni nagy átszervezésről, visszatérünk a témára.

Frissítés 2023.03.21.

Guillaume Dubois, az Euronews csoport vezérigazgatója válaszolt a Media1 kérdésére az ügyben, és segített megérteni annak hátterét, mi történik, egyúttal pontosította a korábbi sajtóhíreket – erről különálló hírünkben olvashatnak.

Válaszolt az Euronews vezérigazgatója az elbocsátások miatti többnapos sztrájk ügyében

Orbán Viktor tanácsadójának fiánál a cégcsoport

A Media1 2021 decemberében már beszámolt róla, hogy a portugál tulajdonú Alpac Capital megvette a televíziós médiacég 88 százalékos tulajdonrészét, majd az ügyletet tavaly júliusban véglegesítették. A cég ügyvezetője Pedro Vargas David, annak a Mario Davidnak a fia, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnök hivatalos tanácsadója. A televíziós csoport elnöke és a magyar vezetés is igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy ez nem veszélyezteti majd a televízió függetlenségét.

Kert Attila, az Euronews magyarországi igazgatójával készített egy exkluzív interjút 2021 szeptemberében a Media1 – a beszélgetés itt hallgatható meg.

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is. Kérheti híreinket napi hírlevélben, vagy akár feliratkozhat Telegramon is a hírszolgáltatásunkra. RSS-feedünkön keresztül is azonnal értesülhet legújabb tartalmainkról!

Borító: Kert Attila, az Euronews magyarországi vezetője. Fotó: archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások