fbpx
Egy hír evolúciója az Origón.

Az Origo először „gyönyörű nőnek” nevezte, később LMBTQ-aktivistának titulálta az átoperált férfit

A kebelkontent harca a homofóbiával a kormánymédia boncasztalán.

Többször is változott a napokban a kormánypárti Origo a vasárnap éjjel tartott Oscar-gáláról készült egyik képgalériájának kísérőszövege – vette észre a Telex.

A portál azt írja,

„emeljük kalapunkat az Origo bátor újságírói előtt, akik megelégelve a hosszú évek kendőzetlen gyűlöletbeszédét, végre elfogadó, előítéletmentes szerkesztőségként coming outoltak. Már ha erről van szó, és nem arról, hogy hiba csúszott a lap gondosan olajozott propagandagépezetébe.”

Történt ugyanis, hogy március 13-án megjelent egy galéria az Origo címlapján „Meztelen melleit mutogatta a gyönyörű színésznő az Oscar-gálán” címmel. Arról, hogy mennyire elszaporodtak a női keblek és a szexista tartalmak az elvileg nemzeti, keresztény értékeket valló Origón, a Media1 is írt korábban.

Szinte leesnek a női keblek az Origo címlapjáról

Az Origo március 13-i képein Hunter Schafer, az Eufória fiatal színésze szerepel, aki a színészkedés mellett sikeres modellkarriert is a magáénak tudhat. Hunter Schafer transznemű LMBTQ-aktivista is, és mint ilyen, az Origo transznemű emberek és LMBTQ-aktivistákat fikázó retorikájának célkeresztjébe is eshetett volna.

Ahogy például beleesett az Oscaron taroló Minden, mindenhol, mindenkor egyik rendezője is, aki a köszönőbeszédében megjegyezte, hálás a szüleinek, amiért akkor is támogatták, amikor fiatal fiúként néha nőnek öltözött. Korábban az Oscaron szintén részt vevő Pedro Pascal is megkapta a magáét a laptól, amiért szivárványos zászlót posztolt az Instagramon.

Hunter Schafer szerencséjére az Origo napi „csöcskontentfelelőse” nem végzett háttérmunkát a lapozgató összeállításához, ezért jöhetett össze össze a transzneműekkel szemben az Origótól meglepő módon előítéletmentes cikkecske.

Gyönyörűből agresszív

Eddig tartott a nagy progresszivitás, ugyanis március 14-én az Origo változtatott a címen és a címlapon azóta már „Meztelen melleit mutogatta az LMBTQ-aktivista színésznő az Oscar-gálán” címmel szerepel a galéria. Bár úgy tűnik, a csöcskontent szent és sérthetetlen, így arról továbbra sem tesz említést a lap, hogy pontosan miért is LMBTQ-aktivista a színésznő.

Mire a Telex szerzője kettőt pislogott a cikk élesítése előtt, az pont elég idő volt arra, hogy újabbat csavarjon a történeten az Origo. A finomhangolt cím ugyanis minden bizonnyal fennakadt a lobbiérzékeny szerkesztők hálóján, ezért gyorsan egyértelműsítették, hol is áll az Origo az LMBTQ-kérdésekben. A legfrissebb (12:30-as) verzió szerint a cím úgy szól: „Nővé átoperált férfi mutogatta meztelen melleit az Oscar-gálán”.

Közben a képaláírás is változott. Az eredeti „Hunter Schafer modell és színésznő az Oscar-gálán” helyett arra írta át a fideszes médiaóriáshoz, a KESMA-hoz (Mediaworks Hungary) tartozó lap a fényképeket kísérő szöveget, hogy „Hunter Schafer az Oscar-gálán – az agresszív LMBTQ-propaganda új sztárja”.

Bocsánatot kért az Origo Donáth Annától

Egyre kendőzetlenebbül oroszbarát az Origo „rendkívüli hírek” sávja

Videó: a WC-vel szemben kapott a 888 maradéka az Origón belül egy szobát

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Egy hír evolúciója az Origón. Forrás: képernyőmentés, archive.org.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások