fbpx
tucker carlson

Név szerint hiteltelenítette a Fehér Ház a magyar kormánymédia egyik kedvenc tévését

A Fehér Ház szerint Tucker Carlson felvételeket manipulált, hogy azokkal békés tüntetőknek állítsa be a Capitolium ostromában résztvevőket.

Ritkán nevez meg név szerint újságírókat a Fehér Ház az Egyesült Államokban, de ezúttal mégis ez történt: a Fox News műsorvezetőjét, Tucker Carlsont nevezték hiteltelennek, miután Carlson a Capitolium 2021-ben történt ostromáról olyan felvételeket tett közzé, amelyek alapján a zavargásban résztvevőket békés hazafiként állíthatta be – írja a BBC.

Trump hívei a médiát is megtámadták a Capitolium előtt

Erőszakos támadás hamis ábrázolásban

Az ügy előzménye az, hogy Carlsonnak Kevin McCarthy republikánus házelnök hozzáférést adott az amerikai Capitolium biztonsági kameráinak mintegy 40 ezer órányi felvételéhez. Carlson ezekből állította össze a saját igazát bizonyító állításokat, ami szerint a januári eseményekről a demokraták és a képviselőházi bizottság is hazudott az ostromról.

A férfit a Capitoliumi Rendőrség, a demokrata törvényhozók és egyes republikánusok is kritizálták, de a Fehér Ház megszólalása ezek közül is kiemelkedik:

„Egyetértünk a Capitoliumi Rendőrség vezetőjével és a kétpárti törvényhozók széles körével, akik elítélték az alkotmányunk és a jogállamiság elleni példátlan, erőszakos támadás hamis ábrázolását – amely rendőrök életébe került. Egyetértünk azzal is, amit a Fox News saját ügyvédei és vezetői most már többször is hangsúlyoztak több bíróság előtt: Tucker Carlson nem hiteles.”

A Fox News valósághajlítása mostanában amúgy is központi téma: az már kiderült, hogy a csatornánál pontosan tudták, hogy nem igaz az általuk sugárzott narratíva, hogy Joe Biden elcsalta volna a választást Donald Trump ellen.

Carlson egyébként magyar körökben is fontos ember: annak ellenére, hogy a választási csalásról szóló konteók mellett többek közt oltás- és vírustagadó konteók terjedéséhez is hozzájárult a COVID-járvány idején, a Fidesz-közeli magyar sajtóban rendre igazi konzervatív hangként állították be, 2021-ben pedig az MCC Fesztre is meghívták kifejteni gondolatait.

12 év után megszűnik a rovata annak az újságírónak, aki törölni próbálta cikkéből az Orbán Viktornak kínos részeket

Egy amerikai kísérlet rámutatott, hogyan befolyásolja az emberek véleményét a pártkötődésű média

Szoros kapcsolatban álltak Donald Trumppal a Fox News műsorvezetői

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: forrás: Fox News / Youtube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások