fbpx
A Spirit FM stúdiója

Megbírságolta a Spirit FM rádiót a Médiatanács

A grémium szerint a 92,9-en üzemelő közösségi rádió nem tartotta be a hatósági szerződésében tett vállalásait. A testület ezenkívül a héten eredményt hirdetett a Karcag FM 93,8 MHz rádiós frekvencia hasznosítására irányuló pályázaton.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ma, csütörtökön a Media1.hu-nak megküldött közleményében azt írja, hogy a Spirit FM nem tartotta be a hatósági szerződésében foglaltakat, és a műsorstruktúrája eltért a vállalásaitól, ugyanis a zene és a szöveg aránya eltért a szerződésbe foglaltaktól.

A Budapest 92,9 MHz frekvencián fogható, az ATV Csoporthoz közelálló Közösségi Rádiózásért Egyesülethez tartozó Spirit FM körzeti közösségi rádió 2022. szeptember 19. és szeptember 25. között sugárzott adáshetét vizsgálta a Médiatanács az a közleményből nem derül ki, hogy bejelentés nyomán indult-e a vizsgálat.

A Médiatanács arra jutott a vizsgálat során, hogy a médiaszolgáltató a szöveg és a zene teljes műsoridőhöz viszonyított napi arányát nem teljesítette, illetve a teljes és éjszakai műsoridőben is túllépte az ismétlések szerződésben rögzített napi maximumát. Ezenkívül a közszolgálati műsorszámok, műsorelemek vállalt arányai sem teljesültek a hét egyetlen napján és heti szinten sem.

A testület mindezek miatt 80 ezer forint bírságot szabott ki a közösségi rádió szolgáltatójára.

Media1 Podcast: Akár egy Pink Floyd szám miatt is veszélybe kerülhet egy rádió – vendégünk volt a Tilos Rádió ügyvezetője és a Klubrádió volt főszerkesztője

Eredményt hirdetett a testület a karcagi rádiós pályázaton

A Karcag 93,8 MHz helyi vételkörzetű frekvencia használatára 2022. december 16-án tett közzé pályázati felhívást a Médiatanács. A grémium a heti ülésén lezárta a pályázati eljárást, és kihirdette győztesnek az egyedüli pályázó VIACOM Kft. nevű céget.

A hallgatók hangját kéri a Tilos és a Civil Rádió

Szikora Róberttel együtt dícsérte a rádiózást Tiszttartó Titusz, Rákóczi Feri, a Coca-Cola egyik igazgatója és több más szakember a Nagy Rádiós Napon

Alig áll átfedésben a rádiók kínálata a magyarok zenei ízlésével a médiahatóság zenehallgatási kutatása szerint

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon.

Borító:A Spirit FM rádióstúdiója.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások