fbpx
Kövesdi Péter, a Népszava távozó szerkesztője, az Érd Médiacentrum leendő ügyvezetője

Távozik Kövesdi Péter, váltás az Érd Médiacentrum élén

Péntektől új ügyvezető áll az érdi önkormányzat tulajdonában álló Érd Médiacentrum Kft. élén – tudatta a Media1.hu szerkesztőségével László Ferenc, Érd önkormányzatának kommunikácikós vezetője.

Kling József, az Érd Médiacentrum kiadásában megjelenő, 25 ezer példányban terjesztett Érdi Újság felelős szerkesztője veszi át ügyvezetőként az Érd Médiacentrum kft. irányítását. A cég a nyomtatott lapon kívül egy körzeti rádiót, az Érd FM-et, egy helyi hírportált, az Erdmost.hu-t, illetve számos közösségi médiás csatornát is a portfoliójában tudhat.

„Az elmúlt években radikálisan átalakult a média helyzete, a hagyományos orgánumok »kapuőri« szerepét átvették a nagy nemzetközi platformok algoritmusai. Mivel az önkormányzati média elsődleges szerepe, hogy tájékoztasson a városban zajló eseményekről, rendezvényekről, társadalmi-gazdasági folyamatokról, beszámoljon az önkormányzat döntéseiről, és ezekkel az információkkal el is érje a 75 ezer fős érdit, a város 25 ezer háztartását, ezért a közeljövőben az online platformjaink és csatornáink elérési adatain kell javítanunk. A lakosság egy részét ma már szinte kizárólag a közösségi médiában lehet csak elérni, éppen ezért készen állunk arra, hogy közvetlenül ezen csatornákra is készítsünk tartalmakat, ami szemléletmódbeli váltást, újfajta gyártást kíván meg”

– közölte Kling József.

Kling József, az Érd Médiacentrum ügyvezetője
Kling József, az Érd Médiacentrum ügyvezetője

Kling József olasz-latin szakon végzett a Szeged Tudományegyetemen, illetve az ELTE-n. Újságírói pályafutását a kaposvári Somogyország külsős munkatársaként kezdte 1989-ben. Később kulturális és gasztro-újságíróként, illetve szerkesztőként tevékenykedett különféle szakmai lapoknál, magazinoknál. 2014-től a legolvasottabb hírportál politikai nyomásra történt átalakításáig az Origo kultúra rovatának vezetője volt, 2017-től a Magyar Narancs kulturális rovatvezetőjeként folytatta. 2020 áprilisától lett az Érdi Újság felelős szerkesztője. 14 éve él Érden.

A médiacentrum eddigi ügyvezetője, Kövesdi Péter (borítóképünkön)„új kihívásokat keresve, közös megegyezéssel” távozik az ügyvezetői posztról. Kövesdi az elmúlt években több fejlesztést is véghez vitt az Érd Médiacentrumban (új videóstúdió épült, új külsőt kapott az Erdmost.hu és az újság). Irányításával nőtt a rádió – különösen a reggeli műsor, a Bundáskenyér – hallgatottsága és az Erdmost.hu látogatottsága, ő menedzselte a szerkesztőségi integrációt is, írják a Media1.hu-nak küldött közleményben. Emellett tavaly sikeresen költöztette át az Érd TV-t a közösségi médiás platformokra érdemi nézettségnövekedést elérve, egyben megszüntetve az Érd Médiacentrum szerint idejétmúltnak nevezhető lineáris adást. Továbbá ő dolgozta ki a médiacég idei üzleti tervét is, amely a közeljövőben tervezett reformok alapját adja. Munkáját a tulajdonos nagyra értékeli, és sok sikert kíván neki.

„Előbb-utóbb mások is jönnek majd utánunk” – az Érd TV lineáris adásának megszűnéséről beszélgettünk Kövesdi Péterrel, az Érd Médiacentrum ügyvezetőjével

Az első hétből hat oldalon látható a győri fideszes polgármester az önkormányzati magazinban

Leváltották az egri helyi médiacég, a Média Eger Kft. vezetőjét

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Kövesdi Péter, az Érd Médiacentrum közös megegyezéssel távozó ügyvezetője. Fotó: Népszava / Media1-archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások