fbpx
Az ATV vezérlője

Rendkívüli műsorral készül az ATV Csoport az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójára

Az ATV Csoport a fő platformjain, az ATV-n, az atv.hu-n és a Spirit FM-en február 24-én kiemelten foglalkozik az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójával – tudta meg a Media1 a médiacsoport közleményből.

Az ATV-n péntek hajnaltól késő estig az immáron egy éve tartó orosz-ukrán háború és annak következményei lesznek a hír- és hírháttér műsorok – a Start, a Fórum, a Híradó, A nap híre, az Egyenes Beszéd, a maiTÉMA és az Öt – középpontjában.

Élőben kapcsolják Kijevből Jászberényi Sándor haditudósítót, valamint Beregszászról Novák Andrást, az ATV külpolitikai riporterét. A kora délutáni órákban bemutatják Eperjesi Ildikó külpolitikai szerkesztő dokumentumfilmjét az orosz-ukrán háború egy évéről, ismét műsorra tűzik Hadas Krisztina ukrán menekültekről szóló díjnyertes riportfilmjét, a Menekülők – hosszú út a túlélésért, valamint Balogh Judit exkluzív Heti Naplós interjúját a fronton szolgáló Traski Viktorral.

„A szomszédunkban zajló háború miatt az ATV és az atv.hu munkatársai egy éve folyamatosan breaking news helyzetben vagy készenlétben dolgoznak. A megrázó képsorok és tragikus emberi sorsok bemutatása mellett nagy hangsúlyt helyezünk arra is, hogy higgadtan és objektíven tájékoztassuk a nézőinket és az olvasóinkat a háborús eseményekről, azok nemzetközi és hazai gazdasági, valamint politikai hatásairól”

– emelte ki Bednárik Imre, az ATV hírigazgatója.

A Spirit FM is háborús tematikával készül

A Spirit FM-en is az orosz-ukrán háború lesz a fő tematika pénteken kora reggeltől késő estig. Az Aktuál című műsorban végigveszik az elmúlt 12 hónap főbb történéseit, majd 9 és 14 óra között a rádió ismert műsorvezetőivel kerekasztal-beszélgetések keretében – Ukrajna 365 – A háború egy éve címmel – szakértőkkel elemzik az eseményeket. A délután 17 órakor kezdődő Önkényes Mérvadó és este héttől az Ostrom című műsorban is folytatódik ugyanezen tárgykör.

„A háború kirobbanásának pillanatától fogva különös figyelmet fordítunk arra, hogy gyorsan, alaposan és hitelesen számoljunk be a friss eseményekről a hallgatóknak. Az elmúlt egy évben az Ukrajnával foglalkozó tartalmaink rendszerint a leghallgatottabbak és legnézettebbek között voltak. Éppen ezért az évfordulón is méltóképpen szeretnénk a témához nyúlni: nem csak az elmúlt egy év legfontosabb történéseiről lesz szó, hanem arról is, hogy szakértő és politikus vendégeink hogyan látják a jövőt, mire számíthatunk gazdasági, politikai és katonai területen”

– mondta Korvin Tibor, a Spirit FM programigazgatója.

Balogh Judit visszatér az ATV képernyőjére, de marad a Szeged TV-nél is

Beperelte az ATV Hadházy Ákost és 1 millió forint sérelemdíjat követel tőle

Médiadíjat kapott Sváby András és a HírTV egyik munkatársa

Megbírságolta az ATV-t a Médiatanács

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Az ATV vezérlője. Fotó: Szalay Dániel / Media1 (mobiltelefonos felvétel)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások