fbpx
Borítókép: Traski Viktor, az ukrajnai háborúban szolgálatot teljesítő egyetemi docens, matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia kitüntetettje köszöntőt mond az RTL 2023. újévén éjfélkor.

Kárpátaljai magyar katona köszöntötte újév kezdetén az RTL nézőit (Videó)

Voltak vidám és komoly, megható pillanatai is az RTL szilveszteri műsorának.

Az RTL Híradó a hagyományoknak megfelelően rendhagyó szilveszteri különkiadással jelentkezett, emellett 2022 szilveszterén is különleges közreműködők adták elő a Himnuszt, az újévi köszöntő pedig az ukrajnai lövészárok mellől szólt éjfélkor.

Az RTL Híradójánál többéves hagyomány, hogy a szilveszteri adásban a napi hírösszefoglaló mellett valamilyen különlegességre is számíthatnak a nézők. Nem volt ez másként 2022-ben sem. Az óévet ezúttal a Hírcsárda szerkesztőségének álhíreivel búcsúztatta a két szilveszteri hírolvasó: Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás.

Az RTL álhír-adójának első részét itt, a második és a harmadik részt pedig cikkünk végén tekintheti meg:

Ahogy azt a nézők már megszokhatták, december 31-én éjfélkor különleges közreműködők adták elő a Himnuszt az RTL-en. Ezúttal a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör (KÉK) előadásában csendült fel a Himnusz az újév első perceiben a csatornán. A KÉK 30 fős énekkarához a Miraculum gyerekkórus is csatlakozott, hogy a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola dísztermében pedagógusok és diákok közösen köszöntsék a 2023-as évet.

A Himnuszt követő rendhagyó újévi köszöntő is tartogatott meglepetéseket. A lövészárok mellől, Skype-on jelentkezett be Traski Viktor, a kárpátaljai Ungvári Egyetem matematikusa, a Magyar Tudományos Akadémia kitüntetettje. A kutató a kelet-ukrajnai fronton védi hazáját az Ukrajnában zajló háborúban. Újévi üzenetét követően Koncz Zsuzsa adta elő Békét és reménységet című dalát.

Traski Viktor köszöntője itt tekinthető meg:

Az RTL álhír-adójának második és a harmadik része itt tekinthető meg:

Jelentős összeg jött össze az RTL és az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő műsorában

11 európai országban debütál az ukrajnai menekültekről szóló dokumentumfilm

Borítókép: Traski Viktor, az ukrajnai háborúban szolgálatot teljesítő egyetemi docens, matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia kitüntetettje köszöntőt mond az RTL 2023. újévén éjfélkor. Forrás: RTL Sajtóklub.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások