fbpx
A Napló című könyv bejelentése a Heti Napló című műsorban.

Megbírságolta az ATV-t a Médiatanács

A grémium ezenkívül egy karcagi és szolnoki helyi rádiót is megbírságolt.

Jogszerűtlenül kivitelezett termékmegjelenítésre hivatkozva bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az ATV-t a Heti Napló című műsor egyik riportja miatt.

A műsor a Médiatanács szerint túllépte a jogszerű termékmegjelenítés kereteit 2022. november 13-i adásában egy magánklinika szolgáltatásairól készült riportjában. A Médiatanács egy bejelentés nyomán indított vizsgálatot az ATV ellen.

A műsorban az NMHH Médiatanácsa szerint reklámszerű eszközökkel hívták fel a figyelmet egy magánklinika szolgáltatásaira, ezzel pedig megsértették a termékmegjelenítés azon szabályát, mely szerint az nem szólíthat fel direkt módon egy áru megvásárlására vagy egy szolgáltatás igénybevételére. A testület a fentiek miatt 250 ezer forint bírságot rótt ki a csatorna szolgáltatójára.

Büntetés az Aktív Rádiónak

A helyi vételkörzetű kereskedelmi rádiók hatósági ellenőrzése során tárt fel több jogsértést is a Médiatanács a karcagi Aktív Rádió 93,8 és a szolnoki Aktív Rádió tavaly július 4-i adásnapján sugárzott műsoraiban. A testület megállapította: az adott napon nem teljesült a karcagi rádió műsorában a magyar zene, a szolnoki esetében pedig a közszolgálati és a helyi közéleti műsorszámok arányára tett szerződéses vállalás. A fentiek miatt a Médiatanács a szolgáltatóra és annak vezető tisztségviselőjére is bírságot szabott ki. Az NMHH e médiaszolgáltatók esetében nem közölte, mekkora a kiszabott bírság.

Ezen felül a szolnoki rádió helyi étkezdék aznapi menüjét ismertető műsorszámaiban elhangzottak burkolt kereskedelmi közleménynek minősülnek, ezért a Médiatanács figyelmeztetésben részesítette a médiaszolgáltatót.

Távozik Szabó Zoltán, az RTL marketing és kommunikációs igazgatója

Megbírságolta a Médiatanács az M1 tévécsatornát és eljárást indított a Szeged TV ellen

Balogh Judit visszatér az ATV képernyőjére, de marad a Szeged TV-nél is

GVH vizsgálat indul az ATV Heti Napló című műsora ellen

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A Napló című könyv bejelentése a Heti Napló című műsorban. Fotó: adáskép.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások