fbpx
Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője

Azonnali hatállyal lemondott a Kifli.hu ügyvezetője

Kimerültségre hivatkozva azonnali hatállyal lemondott a Kifli.hu főnöke, Klekner Péter. Meg is van, ki veszi át az ismert webshop vezetői posztját.

„Hosszú távra terveztem. Amikor idejöttem, azt mondtam, ennek egy körülbelül ötéves történetnek kellene lennie. Ha bírom energiával, akár annyi is lehet” – fogalmazott Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezető igazgatója a Forbes.hu-nak adott interjújában tavaly májusban.

A magyar online szupermarket feje ma, szerdán sajtótájékoztatón bejelentette, hogy elhagyja a Kifli.hu vezetői posztját  – erről szintén a Forbes tudósított. Klekner február elsejei hatállyal távozik. Elmondása szerint kért „egy kis pihenőt”, 2021 tavasza óta tartó kinevezését „nagyon intenzív időszakként” írta le, hiába tartja, hogy a Kifli „szerelemtörténet” volt számára.

A tavalyi interjúban elhangzott részletre Klekner most úgy reflektált:

„Sikerült néha megfeledkezni a testi jelenlétemről, vissza akarom nyerni azt az energiaszintet, amivel aztán jobban tudok haladni.”

Később még lehet folytatás

Klekner hozzátette, az anyavállalat, a Rohlik csoport biztosította róla, hogy később akár folytathatja náluk. Ami azt illeti, Kleknernek nagy vágya Prágába visszatérni, a cseh hátterű online bolt anyacégén belül reményei szerint új pozíciók várhatják.

Klekner kifejtette azt is, hogy nagyon hajtotta és büszke az elért eredményekre, akár vásárlószám, forgalom vagy ügyfél-elégedettség terén is, főleg a tavaly decemberben elért új rendelésszám-rekord fényében. Még úgy is, hogy

„máig vannak olyan részek, amivel nagyon ügyesen el tudjuk rontani a vásárlóélményt menedzseri hibákból – hiába csak nagyon apró százalékban fordulnak elő”.

Bejelentették, ki lesz Klekner Péter utódja a Kifli élén

Klekner a következő pár hétben még a háttérből segíti az átadást, de a Kifli.hu új ügyvezetői igazgatója immáron a cseh Gabriel Makki, aki a Procter & Gamble közép-európai alelnöki, kereskedelmi tisztviselői és igazgatósági tagjaként, az FMCG iparágon belül több mint húszéves üzleti, felsővezetői tapasztalattal veszi át a széket.

A cég kiemeli a Klekner vezetése alatti „szilárd alapok megteremtését”, hogy átlépték a 3 millió teljesített rendelési határt, a kiszállítási terület bővítését, a kataügy rendezését, valamint az úgynevezett Kifli-minőség megtartását.

A KATA eltörlése miatt olyan sok futár mondott fel egyszerre, hogy kevesebb időpontban tud ételt szállítani a Kifli.hu

Tovább a megszokott kiflis úton

Makki a rövid sajtótájékoztatón már csak a fentiekből is kiindulva leszögezte: nincsenek nagy változtatási tervek akár a stratégiában, akár az alapértékekben, haladnak tovább a kijelölt úton, amit eddig csupán rendszeres Kifli-vásárlóként élhetett meg. A 10 éve Magyarországon élő Makki hozzátette: a Kleknertől az elmúlt években megszokott személyes hangvételt, kommunikációt, ügyfélkezelést ő is vinné tovább.

Frissítés 14:00

Klekner Péter utolsó levele

Hírünk megjelenése után nem sokkal lapunk munkatársa is kapott abból a körlevélből, melyben az e-kereskedelmi cég vezetője az alábbi szavakkal búcsúzik:

Kedves Vásárlónk!

A Kifli.hu ügyvezetőjeként írt utolsó levelemet olvassa. Közel két éve már annak, hogy a pandémia utolsó szakaszában átvettem a cég irányítását. Abban a fázisban volt akkor a Kifli, hogy a megnövekedett rendelésszámot a még relatívan kis létszámú cég akadozva tudta teljesíteni. A 2 év alatt rengeteget értünk el kemény munkával: sikerült a kiszállításnál a cseretermékek számát 5% alatt tartani, további területeken kezdtük meg a kiszállítást, a vásárlóink igényei szerint alakítottuk a termékválasztékunkat, és még sok mást, mindezt a Kiflire jellemző minőség megtartása mellett. Szeretném hangsúlyozni, hogy az Ön és a többi vásárló lojalitása, szeretete és őszinte visszajelzései nélkül nem ment volna ilyen sikeresen. Hálás vagyok a nekem írt pozitív és negatív visszajelzésekért, hiszen ez alapján láttam tisztán, hogy mire van szüksége a vásárlóinknak.

A Kifli folyamatosan változik annak érdekében, hogy a legjobb ügyfélélményt nyújtsa, tízszer jobbat, mint a piac más szereplői. A Covid-hullámok körüli intenzív időszakok utáni stabilizáció és a biztos alapok megteremtése már megtörtént, így az új ügyvezető teljes mértékben a jövőbe mutató, a Kifli vásárlóit lenyűgöző termék- és szolgáltatásélményekre összpontosíthat. Úgy is mondhatnám, hogy az én feladatom itt véget ért és átadom a stafétabotot egy nagyon tapasztalt kollégámnak, aki munkájával a további növekedést fogja segíteni, természetesen a vásárlóközpontú hozzáállás és a meglévő Kiflis értékek megtartása mellett.

Az új ügyvezető a mai naptól Gabriel Makki, egy 10 éve hazánkban élő kiváló szakember. Gabriel több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi FMCG üzleti és felsővezetési területén. Minden új belépővel gyarapodik a Kifli tudástára, és Gabriel erőssége az, amire most a cégnek szüksége van. A Kifli elkötelezettsége a vásárlók felé nem változik, kérem, ezután is forduljon bizalommal az ügyfélszolgálathoz.

Köszönöm a figyelmét, jó egészséget és további kellemes vásárlásokat kívánok!

 

Webshopok a jog és az informatika szorításában – Folytatódik e-kereskedelem témájú szakértői beszélgetéssorozatunk

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borító: Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője. Fotó: Linkedin.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások