fbpx
Tapsoló tömeg.

30 millióért szerződtet tapsolókat a közmédia

December elején ismét tapsoló közönség biztosítására írt ki közbeszerzést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe (EKR) feltöltött dokumentumok szerint már meg is van a nyertes.

A győztes a Casting Office Kft. lett, mely nettó 29 millió 760 ezer forintos ajánlati árral nyert.

A leírás szerint az MTVA a szolgáltatást jellemzően a Kunigunda útján található székhelyén működő stúdiókban, illetve más külső helyszínen veszi igénybe – derül ki az rtl.hu írásából.

„A közönség feladata az MTVA gyártásában készülő műsorokban való úgynevezett »tapsoló« feladatok ellátása”

– írták. Az eljárásban a mennyiségeknél 12 hónapos időszakkal számoltak, a keretösszeget az MTVA egyéves várható igényét figyelembe véve határozták meg. Eszerint a közönség igénybevétele napi legfeljebb 12 óra, a tervezett maximum létszám 200 fő naponta, a tervezett maximum létszámmal számolva 16 felvételi nap. Megjegyzik, hogy a közönség adott felvételi napon igénybe vett valós létszáma változhat a szolgáltatási igényben megrendeltek szerint, ebből adódóan a valós felvételi napok száma is változhat. A szolgáltatás becsült mennyisége mindezek alapján 3200 fő.

Az MTVA tavaly júliusban is írt ki ugyancsak 30 millió forintos keretösszeggel közbeszerzést közönség biztosítására, ezt ugyancsak a Casting Office Kft. nyerte, majd augusztus közepén kötöttek szerződést. A megrendelő az összeg 70 százalékára vállalt lehívást, ahogyan jelen közbeszerzésnél is.

Akkor szintén 12 hónappal számoltak, a szerződést azonban nem egyéves időtartamra, hanem a keretösszeg kimerüléséig kötötték. Ez az új eljárásból kiindulva kimerülhetett, viszont a kalkulációban használt 12 hónap bőven nem telt le. Erről az RTL megkérdezte az állami médiát is, ha kapnak választ, arról majd még beszámolnak.

Évi 30 millióba kerülhet a taps a közmédián

Országos kupleráj-hálózatot működtetett a Közmédia egyik bűnügyekkel foglalkozó riportere

Titkolják, miért került büntetőjogi intézkedés alá az MTVA-sok megfigyelésére szolgáló szoftver szállítója

Csak nagy késéssel és igen rafináltan számolt be a közmédia honlapja a Fideszt kiütő időközi választásról

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is.

Borítókép: Tapsoló tömeg. Forrás: Depositphotos.com / stock.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások