fbpx
A besúgó című, az HBO Max által közzétett magyar fejlesztésű sorozat egyik jelenete

A SkyShowtime-on térhet vissza A besúgó és sok más, az HBO Maxról letörölt sorozat

Több az HBO Max által törölt sorozat is a várhatóan jövő hónapban érkező SkyShowtime-on lesz nézhető Magyarországon.

Az HBO Max nem sokkal az első évad fináléját követően több más sorozattal együtt törölte a műsortárából A besúgó címet viselő magyar sorozatot és azóta bizonytalan volt, hogy hol lesznek láthatóak, egyáltalán láthatók lesznek-e hivatalos felületen ezen sorozatok. A The Hollywood Reporter (THR) cikke szerint – melyet a Filmsor szemlézett magyar nyelven – végre választ kaptunk erre a kérdésre, ugyanis a Magyarországon februárban induló SkyShowtime streaming-szolgáltatás üzemeltetője vásárolta meg ezeket a tartalmakat.

A SkyShowtime, a Comcast és a Paramount Global európai streaming vegyesvállalata megállapodást kötött a Warner Bros. Discovery céggel és 21 európai HBO Max Original sorozat kizárólagos jogait szerezte meg egész Európában, ezek közül három Skyshowtime Original tartalomként érkezik majd. A 21 európai sorozat összesen 168 epizódot és nagyjából 150 órányi tartalmat jelent, és a THR jelentése szerint köztük van A besúgó című magyar széria is.

A műsorok, köztük a nemrég bemutatott svéd Mi vagyunk a medvék (Beartown), a norvég Időbevándorlók (Beforeigners), a dán Kamikaze, a svéd Lust és a magyar A besúgó is azon műsorok közé tartoztak, amelyekről a Warner Bros. Discovery tavaly úgy döntött, hogy eltávolítja őket az HBO Maxról, és amelyekre a vállalat értékvesztést számolt el. Az akkori források szerint a lépésekre pénzügyi és stratégiai okokból került sor, nem pedig a műsorok minősége miatt. Akkor azt is jelezték, hogy a műsorok a későbbiekben új otthonra találhatnak.

A három új sorozat, amelyeket SkyShowtime Original sorozatként mutatnak be, az ID (Finnország és Svédország), a The Winner (Csehország és Szlovákia), valamint a Warszawianka (Lengyelország). Emellett a SkyShowtime bemutatja a Vagy így, vagy úgy című spanyol vígjátéksorozat második évadát, miközben az első évadot is elérhetővé teszi a szolgáltatáson. A premierdátumokat egy későbbi időpontban jelentik be.

Öt másik sorozat premierje nemrégiben az HBO Maxon volt, de mostantól a SkyShowtime-on kapnak új, exkluzív otthont. A streamingszolgáltató közölte, hogy opciós joga lesz a megújított sorozatok világméretű jogainak megszerzésére, valamint több sorozat új évadainak megrendelésére is lehetősége lesz.

„A kilenc új és a jelenleg futó műsor mellett az HBO Max 12 sikeres sorozatának több évada is kizárólag a SkyShowtime-on lesz elérhető márciustól”

– közölte a szolgáltató.

Ezek a címek többek között a következők:

  • a cseh Apanapok (Czech It Out!) és Eszmélet
  • a spanyol A szerelem sava-borsa (Foodie Love), a Dafne és a többiek (Todo lo Otro) és a No activity,
  • a román Hackerville, Az igazi sztár (One True Singer), Talált pénz (Tuff Money) és Ruxx,
  • a svéd Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj (Pray, Obey, Kill),
  • a horvát Siker (Uspjeh),
  • és az Utmark (Welcome to the Utmark).

A SkyShowtime 2022 februárjában kapta meg a hatósági engedélyt, és 22 célpiacból eddig 12 esetében vált elérhetővé.  A fennmaradó piacokon, nevezetesen Albániában, Andorrában, Csehországban, Magyarországon, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Spanyolországban a korábbi bejelentés szerint az első negyedév során, várhatóan februárban debütál.

Felhagy az HBO Max a saját gyártású tartalmak készítésével – a magyar nézőket is érinteni fogja a fájdalmas lépés

Elérhetővé vált okostévéről az RTL+ streamingszolgáltatás

Ezúttal a Disney+ és az HBO Max streamingszolgáltatókat panaszolta be külföldön a Médiatanács, és rádiós frekvenciapályázatok előkészítését is megkezdte a testület

A Disney+ felületén debütál a Grace Klinika 19. évada

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A besúgó című sorozat szereplőinek egy része. Fotó: HBO / The Orbital Strangers Project

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások