fbpx
HBO Max

Felhagy az HBO Max a saját gyártású tartalmak készítésével – a magyar nézőket is érinteni fogja a fájdalmas lépés

Tartalmakon kezd el takarékoskodni az új tulajdonos.

Az európai gyártású produkciókat is érinti az áprilisban a Discovery és a WarnerMedia médiavállalatok egyesüléséből létrejövő Warner Bros. Discovery 3 milliárd dolláros költségmegtakarítása – értesült a Media1 a Variety nyomán.

A Variety szerint a médiavállalat a jövőben nem fog eredeti tartalmakat gyártani az HBO Max számára az északi országokban (Svédország, Dánia, Norvégia, Finnország), Hollandiában és Törökországban, valamint Közép-Európában, így Magyarországon sem.

Sőt, egyes tartalmakat el is távolítanak a platformról, hogy licencügyleteket szabadítsanak fel.

Múlt héten például eltűnt az HBO Maxról az idén, április 1-jén bemutatott, A besúgó című, magyar gyártású sorozat, valamint a szintén hazai gyártású Aranyélet 3. évada is. A vállalatnál ezt a lépést meglehetősen furcsa módon pénzügyi, számviteli okokkal magyarázták, ami meghökkentő azok után, hogy mennyi pénzt beleöltek a gyártásába és a marketingbe, és szinte nem is adtak kifutási időt neki. Várakozások szerint ezen tartalmak terjesztési jogait eladják most harmadik félnek, így téve szert azonnali bevételre, szemben az egyesével gyűjtögetett előfizetőktől érkező bevételekkel.

A besúgó negyedik része.
A besúgó negyedik része. Fotó: WarnerMedia

A Variety-vel a Warner Bros. Discovery szóvivője közölte: dolgoznak az HBO Max és a discovery+ platformok egyesítésén, melynek részeként felülvizsgálják a jelenlegi tartalomkínálatot. A gyártásban lévő produkciókat azonban nem érinti a döntés, a lap azonban megjegyezte: ezeknek a programoknak egy része eladható más platformoknak.

Az HBO Max márciusban indult el Magyarországon, és az HBO GO platformot váltotta.

Épp a napokban írtuk meg, hogy magyar gyártású reality készül az HBO Maxra, amelyet Rubin Kristóf televíziós szakember cége, a Free Monkeys Production készít. Ezzel kapcsolatban úgy tudjuk, hogy azt előreláthatólag nem érinti az HBO döntése, legalábbis most még ebben reménykedik mindenki.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások