fbpx
A Lúdas Matyi (1977.) ispánja a vármegye napilapjával.

Néhány megyei lap vármegyésedett keddre, Békés és Heves ellenáll, Zala behódolt

Mint arról hétfőn a Media1 beszámolt, noha 2023. január 1-jétől vármegyéknek nevezik a területi közigazgatás egységeit, a fideszes médiaóriás, a KESMA (vár)megyei lapjai nevükben még nem álltak át a vármegyei lapként való üzemelésre.

Ez alól hétfőn, az idei első lapszámok megjelenésekor még csak a Fejér Megyei Hírlap volt a kivétel, amely már ekkor is büszkén hirdette a fejlécén, hogy ő „A vármegye napilapja”. Hétfőn a Zalai Hírlap volt a leginkább renitens, címoldalukon „A megye napilapja” (kiemelés tőlünk – Media1) kitétel szerepelt.

Cikkünk nyomán?

Azóta már minden bizonnyal az orrukra koppintottak, ugyanis egy nap alatt a Zalai Hírlap is meggondolta magát és beállt a sorba: „A vármegye napilapjaként” hirdette magát az ezévi második, keddi számának címoldalán.

Az első fecske a Media1 felmérése szerint kedden is tartotta magát, a Fejér Megyei Hírlap „A vármegye napilapja” alcímmel jelent meg e napon is.

A fentieken túl további két fideszes megyei lap vármegyésítette magát kedd reggelre. A Napló „Veszprém vármegye napilapjaként” hirdette magát, míg a Vas Népe „A vármegye napilapja” öndefiníciót viselte büszkén a cimlapján jelent meg.

A zendülők

A Békés Megyei Hírlap, a Nógrád Megyei Hírlap, valamint a Heves Megyei Hírlap továbbra is tartja magát, sem nevében, sem alcímében nem vármegyésedett keddre. Kíváncsian várjuk, meddig tartanak ki.

Vármegye-mizéria: a fideszes médiacsoport (vár)megyénként sem egységes az átállás kérdésében

Vármegyei napilapok válthatják a megyei napilapokat

Csongrád-Csanád „vármegyéből” köszönt el a Szeged TV műsorvezetője (videó!)

„Tekintetes asszonnyal mára búcsúzunk innen a székesfővárosból” – így köszönt el az RTL Híradó műsorvezetője a nézőktől szerdán

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: A Lúdas Matyi (1977.) ispánja a vármegye napilapjával. Media1-montázs.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások