fbpx
Facebook és Twitter / Pixabay

Nagy leállás volt a Twitternél, de Elon Musk közölte: „nekem működik”

Felhasználók tízezrei nem tudták használni a közösségi médiás felületet, amire a Twitter új tulajdonosa és vezérigazgatója kiposztolta, hogy neki bizony működik.

Greenwichi idő (GMT) szerint nem sokkal éjfél előtt óriási globális leállásról számoltak be a Twitter felhasználói, amelynek során sokan órákig nem tudták elérni a webhelyet és annak funkcióit. A webhelyek forgalmát nyomon követő downdetector.com szerint a webhely vált elérhetetlenné. A kimaradásokat leggyakrabban a webhelyen, nem pedig az alkalmazáson jelentették – írja a The Guardian.

A brit lap szerint a leállásokat rögzítő downdetector.com oldalon a Twitter elérésével kapcsolatos problémákról több mint 10.000 felhasználói bejelentés érkezett rövid idő alatt.

A londoni központú NetBlocks internetes megfigyelő szerint „a Twitter nemzetközi kieséseket tapasztal a mobilalkalmazásban és a funkciókban, beleértve az értesítéseket is”.

Hozzátették, „az incidens nem kapcsolódik országos szintű internet-megszakításokhoz vagy szűréshez.”

Sok felhasználó továbbra is használhatta a platformot, míg mások egy hibaüzenetet kaptak, amely így szólt: „Valami elromlott, de ne aggódj – ez nem a te hibád”.

Elon Musk, aki októberben 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert, a felhasználók problémáira azt válaszolta, hogy „nekem működik”.

Órákkal később Musk Twitteren azt írta, hogy „jelentős háttérkiszolgáló-architektúra-módosításokat hajtottak végre”, és hogy „a Twitternek gyorsabbnak kell lennie”.

A hosszabb és gyakoribb kimaradásokkal kapcsolatos aggodalmak azóta fokozódtak, hogy Elon Musk a Twitter 7.500 alkalmazottjának mintegy felét elbocsátotta egy héttel azután, hogy ő lett a főnök és a tulajdonos. A második héten a cég 5500 vállalkozója közül körülbelül ötből négyet bocsátottak el. A tömeges elbocsátások több csapatot is érintettek a vállalaton belül. Többen maguk mondtak fel, míg mások még perre is vitték az elbocsátásukat.

A Twitter évek óta egyik leghosszabb leállása idén júliusban történt, amikor a közösségi médiás platform mintegy egy órán keresztül nem volt elérhető a felhasználók számára sem a weben, sem mobilapplikációval.

Elon Musk szerint a Twitter egyelőre nem megy csődbe

Leszavazták, mégis vezérigazgatóként intézkedik a Twitternél Elon Musk – tárgyalna vele az Európai Parlament elnöke

Szakértő: Uniós jogba ütközik, amit Elon Musk bejelentett a Twitternél a hétvégén

Miután az ENSZ és az EU is elítélte Elon Muskot, a Twitter tulajdonosa helyreállította a két napja letiltott újságírók fiókjait

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Pixabay

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások