fbpx
Papp Dániel vezérigazgató felavatja a Családbarát Magyarország Közpon családbarát munkahely minősítést elismerő táblát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában 2022. február 15-én. Az elismerést a Családbarát Magyarország Központ adta.

Megkérdezték az MTVA-t, élesítették-e már a munkavállalóikat megfigyelő szoftvert

A Népszava többek között azt szerette volna megtudni az egérmozgatást is feljegyző program kapcsán, hogy kik és milyen módszerekkel dolgozzák fel a beérkező adatokat.

Mint azt a Media1 is megírta, még novemberben kiderült egy közbeszerzés nyomán, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) bruttó 190,5 millió forint értékben rendelt egy megfigyelőprogramot, amivel „objektíven” mérni és növelné szeretné az ott dolgozók produktivitását, így reagálva a koronavírus miatt megváltozott munkakörülményekre.

Az alkalmazás – az akkori ígéretek szerint – egyebek közt

  • észleli az egérmozgatást,
  • naplózza a felhasználó által használt alkalmazásokat és a használati idejüket,
  • figyeli a napi hálózati adatforgalmat,
  • az online oldalakat és a rajtuk töltött időt,
  • illetve az offline töltött időt is.

Inaktivitás esetén a megfigyelőprogram értesítést küld, sőt, méri az erre adott reakció idejét, illetve kezeli a szüneteket, szabadságokat.

A Népszava most több kérdést is feltett az MTVA-nak a bevezetni kívánt alkalmazásról. Többek közt arra voltak kíváncsiak, hogy

  • mikor élesítik a programot,
  • milyen munkakörök esetén használják,
  • van-e lehetőségük az alkalmazottaknak visszajelzéseket küldeni,
  • illetve kik és milyen módszerekkel dolgozzák fel a beérkező adatokat.

A lap érdemi választ nem kapott, csupán arról tájékoztatták őket, hogy

„az MTVA időben értesíti munkavállalóit a feladatellátás vonatkozásában releváns fejlesztésekről, azok bevezetéséről, így az aktivitásmérő alkalmazásról is minden részletre kiterjedő tájékoztatást fog nyújtani annak megvalósulása esetén”.

Ez arra enged következtetni, hogy még nem helyezték üzembe a rendszert, ugyanakkor – mint arra az rtl.hu korábban felhívta a figyelmet – a Fornax ICT Kft. vezette konzorciummal kötött szerződés időtartama annak aláírásától, június közepétől számított 180 naptári nap, ami viszont épp december közepén járt le.

Munkatársai egérmozgását is megfigyelné az MTVA

A közmédia vezérigazgatója nem lát problémát abban, hogy az M1 Híradó egy konteós riportjában olyanokat állított, hogy Gyurcsány szervezte az október 23-i tanártüntetést

Kárász Róbert mégis a Közmédia kreatívigazgatója lesz

Újabb cenzúra történt a Közmédiánál

„A problémák széles skáláját látjuk Magyarországon“ – Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét kérdezte a Media1

További hírek érhetők el a Media1-en, megtalál minket Facebookon is.

 

Papp Dániel vezérigazgató felavatja a Családbarát Magyarország Központ családbarát munkahely minősítést elismerő táblát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában 2022. február 15-én. Az elismerést a Családbarát Magyarország Központ adta. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások