fbpx
Tiktok logoja rácsok mögött.

Betiltják a TikTokot az amerikai törvényhozásban nemzetbiztonsági kockázat miatt

Az Egyesült Államok képviselőházának hivatala kedden utasítást adott, hogy távolítsák el a hozzá tartozó eszközökről a TikTok közösségi videóalkalmazást; az intézkedést a múlt héten elfogadott költségvetési törvény tartalmazza – írja az MTI.

Az alsóház hivatali főnöke, Catherine L. Szpindor az alkalmazottaknak és törvényhozóknak küldött emailban adott tájékoztatást arról, hogy azonnali hatállyal megtiltja az alkalmazás használatát a képviselőház eszközein. Hangsúlyozta, hogy a TikTok számos biztonsági veszély miatt magas fokú kockázatot jelent a felhasználók számára.

Az üzenet összhangban van a múlt héttel elfogadott jogszabállyal, amit a költségvetésről szóló salátatörvény részeként fogadott el a Kongresszus. A törvény, amely republikánus képviselők kezdeményezésére került bele a szövetségi kiadásokról szóló törvénycsomagba minden, a kormányzat által felügyelt elektronikai eszközön megtiltja a videómegosztó, illetve annak kínai anyavállalata által fejlesztett technológiai felhasználások alkalmazását nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

Az amerikai szövetségi kormányhoz tartozó intézményeknek a törvény hatályba lépését követően 60 napjuk van arra, hogy eleget tegyenek az előírásnak. Az Egyesült Államok szövetségi államai közül több már korábban hasonló döntést hozott a TikTok használatának betiltásáról a hivatali eszközökön.

(MTI)

Billentyűzést figyelő kódot találtak a TikTok böngészőjében

Tagadja a TikTok, hogy nyomkövetésre használnák az alkalmazást

Sokat javultak a közösségi médiás platformok a legújabb Media Responsibility Index szerint

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Tiktok logoja rácsok mögött. Forrás: stock / Depositphotos.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások