fbpx
Demeter Szilárd, Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója saját megfogalmazása szerint „az Erdélyi Médiatér Egyesület nem hivatalos nagykövete” interjút ad a Hit Rádiónak. Forrás: YouTube.

Indul a fideszes médiabirodalom új rádiója Erdélyben

Miközben – amint azt a Media1 is megírta – a hírek nemrég még arról szóltak, hogy bezárják a fideszes erdélyi nyomtatott sajtó nagy részét, új rádiót indít hétfőn a magyarországi adófizetők pénzéből finanszírozott Erdélyi Médiatér Egyesület.

December 19-től, hétfőtől fogható Csíkszeredán, az FM 93,9-es hullámhosszon a Rádió Gaga Csíkszék, az Erdélyi Médiatér Egyesület legújabb kereskedelmi rádiója, jelentette be a tröszthöz tartozó Székelyhon napilap, amit a Transtelex vett észre.

A Médiatér az idén tavasszal Csíkszeredára és vonzáskörzetére meghirdetett szabad frekvenciát pályázta meg és nyerte el – mondta el a Székelyhonnak Illés Márton rádiós projektvezető. A rádió stúdiója a Székelyhon székhelyén lesz. Az új adó szlogenje „Slágerek és új zenék”, a célcsoportja a 18–49-es korosztály, fő célja pedig a szórakoztatás, emellett azonban kiemelten kezelik majd a helyi eseményeket és a közéletet – nyilatkozta a projektvezető.

„Nagyjából a nyolcvanas évektől kezdődően színvonalas, minőségibb popzenéből válogatunk, természetesen a legújabb magyar és nemzetközi slágerek is hallhatók lesznek napi rendszerességgel. Kicsit különbözni szeretnénk a vételkörzetben hallható konkurens zenei rádióktól, egyedi utat járunk, de a fő cél továbbra is az, hogy a hallgatóink jól szórakozzanak”

– tette hozzá Illés.

Az új adóval együtt a Rádió Gaga összesen 12 frekvencián sugároz, ezzel gyakorlatilag egész Székelyföldre kiterjed rádióhálózatuk. Az Erdélyi Médiatér Egyesület 2021-ben vásárolta fel az akkor még csak Maros megyében sugárzó Rádió Gagát.

A Médiatérhez tartozó Príma Press Kft. októberben jelentette be, hogy megszűnnek az általa kiadott nyomtatott lapok, december 30. után többek között a Székelyhon és a Krónika napilapok is csak online lesznek elérhetők, a terjesztői és kézbesítői hálózat működtetését pedig felfüggesztik. Az Erdélyi Médiatér Egyesület megvált a lapjainál dolgozó újságírók kétharmadától, a cégcsoport szintjén pedig 70 százalékos leépítések lesznek januártól. Az elbocsátásokat később a tröszt cége hivatalosan is bejelentette: ez Hargita megyében 251 ember érintett.

Bezárják a fideszes erdélyi magyar nyomtatott sajtó többségét

Mint korábban a Media1 is írt róla, 2021. június végéig 7,45 milliárd forint támogatást kapott a magyar költségvetésből az Erdélyi Médiatér Egyesület. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a Fidesz nem használta az erdélyi média-portfóliót olyan nyíltan a propagandára, mint itthon egyes KESMA-kiadványokat. Fontos pillanatokban azonban kibújt a szög a zsákból: az idei választási kampányban például az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter kolozsvári látogatásáról az egyesülethez tartozó Krónika úgy számolt be: Orbán Viktorral szembeni gyűlöletét hozta Erdélybe Márki-Zay Péter.

Az új frekvenciáról szóló bejelentés itt hallgatható meg:

Nem bírta ki nevetés nélkül a Klubrádió hírolvasója – Hallgassa meg!

Távozik a Transtelex főszerkesztője

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: Demeter Szilárd, Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója saját megfogalmazása szerint „az Erdélyi Médiatér Egyesület nem hivatalos nagykövete” interjút ad a Hit Rádiónak. Forrás: YouTube.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások