fbpx
Warner Bros 100 éves fennállását ünneplő logo. Forrás: HBO Hungary.

Többek között ördögűzéssel ünnepli 100. születésnapját a Warner Bros

A Warner Bros. stúdió 2023. április 4-i 100. évfordulójára készülve a Warner Bros. Discovery december 16-án hivatalosan is elindította a Celebrating Every Story elnevezésű globális centenáriumi kampányát. Különleges dolgokkal készülnek az HBO Maxon, ahol eközben egyébként a napokban tovább folytatódott más okok miatt egyes tartalmak eltávolítása is.

A következő 12 hónap során ezt a mérföldkőnek számító születésnapot különleges programokkal és tartalmakkal, exkluzív termékekkel és otthon nézhető premierekkel, valamint az HBO Maxon külön a centenáriumnak szentelt programoldallal, az összes csatornát érintő közösségimédia-kampányokkal, élő eseményekkel, vetítésekkel és a rajongókat bevonó és középpontba helyező megmozdulásokkal ünneplik világszerte.

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója a centenárium kapcsán elmondta:

„A Warner Bros. név egyet jelent a szórakoztatással, és megtiszteltetés számunkra, hogy megünnepelhetjük ennek a legendás stúdiónak a századik születésnapját, azzal a gazdag örökséggel együtt, amely egészen 1923-ig és az alapító négy fivérig nyúl vissza. Az elmúlt száz év során a Warner Bros. a valaha készült legismertebb és legkedveltebb filmeket, tévéműsorokat és karaktereket teremtette meg, és olyan nagy hatású történetmesélés helyszínévé vált, amely egyszerre meghatározza és vissza is tükrözi kultúránkat. Izgatottan tekintünk vállalatunk ragyogó és dinamikus jövőjébe, és a második évszázadba lépve továbbra is olyan nagyszerű történeteket mesélünk majd, amelyek világszerte szórakoztatni, tájékoztatni és inspirálni fogják a közönséget.”

A következő műsorok tartoznak a centenáriumi műsorok és tartalmak kiemelt elemei közé: Háromrészes dokumentumfilm a Warner Bros. történetéről, amely az HBO Maxon debütál; műsormaratonok és különleges epizódok a Warner Bros. Discovery több mint negyven hazai és nemzetközi csatornáján; az Extra műsorán sugárzott archív interjúk, amelyek a sorozat 29 évadának stúdiólátogatásai, vörös szőnyeges premierjei és junketjei során készültek.

A Warner Bros. Home Entertainment egy egész sor ünnepi televíziós és filmcsomagot ad ki digitálisan, Blu-rayen és DVD-n, köztük négy 25 filmből álló, illetve egy 100 filmet tartalmazó gyűjteményt, amelyekben a gyűjtők számára érdekes emléktárgyak is megtalálhatók lesznek; most először elérhető teljes tévésorozat-gyűjteményeket; valamint „Best of” tévés összeállításokat a legkedveltebb WBTV-franchise-okból.

Superman-gyűjtemény, A sárkány közbelép, Az ördögűző

Az év folyamán a Warner Bros. Home Entertainment egy tucat felújított címet is közzétesz, amelyek most először válnak elérhetővé 4K Ultra High Definition felbontásban, köztük egy öt filmből álló Superman-gyűjteményt és A sárkány közbelép és Az ördögűző 50. évfordulójára készült különleges kiadásokat is.

Az HBO Max január végén külön a centenáriumnak szentelt programoldalt indít tematikus és szezonális műsorokkal. Az HBO Max felkutatja a Warner Bros. páratlan film– és televíziós archívumait, hogy az ünnepek és kulturális események előtt tisztelgő, gondosan összeállított gyűjteményeket mutasson be.

A Warner Bros. Discovery Global Consumer Products a ruházati és háztartási cikkektől kezdve a játékokon és gyűjtői tárgyakon át a kiadókig, kiskereskedőkig, valamint az élelmiszer– és italgyártó cégekig megannyi márkával működik együtt, hogy megünnepelje ezt a mérföldkövet.

2023 folyamán a Consumer Products számos exkluzív centenáriumi együttműködést jelent majd be többek között olyan kulcsfontosságú partnerekkel, mint az Amazon, a Saks Fifth Avenue, a Funko, a Mattel, a New Era, a Running Press. Emellett egy új termékcsaládot is bemutatnak, amelyben a Warner Bros. történelmének egyik legfontosabb csapata, Tapsi Hapsi és barátai kerülnek a középpontba, akik óriási szuperrajongóként más legendás WB-karaktereknek öltöznek be olyan közkedvelt franchise-okból, mint a DC és a Wizarding World, vagyis a Harry Potter-féle varázsvilág.

A stúdió centenáriumára készült klip itt tekinthető meg:

 

Tartalomtörlések az HBO Maxon

Mindeközben arról is hír érkezett, hogy folytatódik az HBO Max egyes tartalmainak eltávolítása, például így jár a Westworld is. Ennek oka a sajtóhírek szerint, hogy hamarosan egy másik platformon lesznek elérhetők a tartalmak. (Mint arról augusztusban beszámoltunk, arra készülnek, hogy az HBO Maxot összeolvasztják a Discovery+ szolgáltatással.)

Felhagy az HBO Max a saját gyártású tartalmak készítésével – a magyar nézőket is érinteni fogja a fájdalmas lépés

Jön A híd: Magyarósi Csaba műsorvezetésével leforgatták az HBO Max első magyar gyártású reality-jét Romániában

 

Új magyar tartalom érkezik az HBO Maxra – itt A döntés előzetese

Előbb egyesül az HBO Max és a Discovery+

Rekord nézettséggel debütált Magyarországon a Sárkányok háza

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: Warner Bros 100 éves fennállását ünneplő logo. Forrás: HBO Hungary.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások