fbpx
A Totalcar.hu címlapja 2022. június 21-én.

Ismét főszerkesztőt cserél a Totalcar és átszervezi az Indamedia a lap működését

A Media1 megtudta, hogy már nem az alig három hónapja kinevezett Bittó Ákos a főszerkesztője az Indamedia autós portáljának. Balló Marcell lapigazgató eközben egy gépház üzenetben arról ír, hogy több dolgot is elrontottak a lapnál az utóbbi időben, de most hozzáfognak megjavítani.

Idén augusztus 26-án számoltunk be arról, hogy Varga Endre, a Totalcar.hu néhány hónappal korábban érkező ügyvezető igazgatója Bittó Ákost, a Blikk című bulvárlap volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki szeptemberi hatállyal az autós szaklap élére, miután az előző főszerkesztő, Zomborácz Iván távozott. A lapnál akkor több más jelentősebb személycsere is zajlott, tömeges távozás is zajlott.

Lapunk információi szerint azonban Bittó Ákos helyett mostantól új főszerkesztő vezeti az Indamedia lapját. Az impresszumban a figyelmesebbek már észre is vehetik a változásokat. E szerint megbízott (azaz átmeneti) főszerkesztőként ezentúl Lendvai Zsolt (becenevén Szimós Zsolti) veszi a vállára a lap vezetésével járó terheket.

Beismerték: sok mindent elrontottak

Van más változás is. Balló Marcell, aki lapigazgatóként jegyzi a lapot, egy gépház üzenetben a totalcar.hu oldalon arról ír, hogy tisztában vannak vele, hogy sok mindent elrontottak az utóbbi időben, de most majd megjavulnak, kevésbé clickbait tartalmakkal fognak operálni és jobban a minőségi újságírásra helyezik majd a fókuszt.

Ezt írta Balló Marcell:

„Eltelt tíz év és eltelt húsz, dübörgött a V8, üvöltött a rock & roll, majd a navi célt tévesztett, a szerkesztőség vize forrni kezdett. Sajnálatos, hogy több hengert is elvesztettünk utunk során, de már észbe kaptunk, és kimondtuk végre: mostantól másképp megyünk tovább. Drága olvasók, kedves szülők! Legyen ez az őszinteség pillanata, a fény az éjszakában, egy reménysugár a minőségi autós tartalomra éhezőknek. Tudjuk, látjuk, halljuk, érzékeljük, hogy több kanyart is elrontottunk, és ígérjük, hogy megjavítjuk, amit meg kell. Célunk, hogy a clickbait-cunami helyett mostantól újra egyedi, szórakoztató, informatív és minőségi tartalmat gyártsunk nektek. A szerkesztőséget átszervezzük, a feladatköröket személyre szabjuk, a TC ősi szellemiségét pedig modernizálva hozzuk vissza a kor és a ti elvárásaitoknak megfelelően. Köszönjük a számtalan visszajelzést és építő jellegű kritikát, a rengeteg kommentet, az elolvasott cikkeket, a megnézett videókat, a meghallgatott podcastokat. A változás versenybenzinje már a tankban, a szerkesztőség összes tagja elkötelezett, rajtunk nem fog múlni, tartsatok velünk!”

Frissítés (2022.12.02.)

Megszólalt az Indamedia: azt mondják, nem voltak elégedettek

Hírünk megjelenése után az Indamedia megerősítette a lapunk által megírt változásokat. Azt nyilatkozta a cég egy illetékese hírünk megjelenése után a Kreatívnak magyarázatként, hogy a szeptemberben kinevezett főszerkesztőre az autós portál tartalmi megújítását bízták, de ez a fejlesztés nem haladt a kívánt ütemben, ezért köszöntek el egymástól három hónap után, a próbaidő lejáratával. Megerősítették azt is, hogy a megüresedett poszt feladatait házon belül átmenetileg Lendvai Zsolt látja el megbízott főszerkesztőként. Hozzátették, folyik az új tartalmi vezető kiválasztása. Eközben a csoport a portál tartalmi struktúrájának megújítását Balló Marcell lapigazgatóra, a portál szerzőjére bízták. Az Indamedia azt tervezi, hogy a Totalcaron a klasszikus autós tartalmak mellett nagyobb célközönséget szólít majd meg, ezért a szélesebben vett közlekedés, a városi életforma és a fenntarthatóság iránt érdeklődők irányába kívánnak majd nyitni.

A Totalcarnál idén történt tömeges távozásokról és a lapnál zajló különböző folyamatokról itt érhetők el a Media1 korábbi írásai.

Nem csak a Totalcarnál, de a lapot tulajdonló Indamedia csoport egy másik jelentős lapjánál, a Napi.hu-nál is jelentős változások zajlanak: épp most robbant szét teljesen a lap régi alkotógárdája.

További távozások vannak, teljesen szétrobbant a Napi.hu régi stábja

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálnak minket a Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások