fbpx
Bartha Barna, a Mi Hazánk Nemzetpolitikai kabinetének vezetője, a párt Pest megyei elnöke.

A Parászka Boróka újságíró felakasztásáról beszélő politikus továbbra is a Mi Hazánk védelmét élvezi, de már nem a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a Parászka Boróka újságíró felakasztásáról beszélő Bartha Barna többé nem a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője, de ugyanakkor ezután is élvezi a párt védelmét.

Mint arról a Transtelex nyomán a Media1 is beszámolt, Bartha Barna, a Mi Hazánk politikusa és akkor még nemzetpolitikai kabinetjének vezetője a radikális párt székelyföldi turnéjának sepsiszentgyörgyi helyszínén Parászka Boróka, a Marosvásárhelyi Rádió újságírójának felakasztásáról és „a zsidók által pontosan kitalált bomlasztó pusztító” televíziós programokról beszél: utóbbiak közé sorolta az RTL Klubot és a Duna Televíziót is.

Az akasztásos beszédet tartalmazó hangfelvétel nagy visszhangot váltott ki,elhátárolódott az RMDSZ és a legnagyobb magyarországi újságírószervezet, a MÚOSZ is közleményt adott ki, amelyben elítélte az újságírók elleni erőszakra vonatkozó gyűlöletbeszédet, valamint büntetőeljárás indult miatta.

A Mi Hazánk a múlt héten még csak annyit reagált, hogy vizsgálatot indít. Időközben a friss fejlemény az, hogy Bartha Barna a továbbiakban már nem a Mi Hazánk nemzetpolitikai kabinetjének vezetője. Ugyanakkor továbbra is a párt védelmét élvezi. Ezt Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke jelentette be az ATV Magyarország Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön.

A pártelnök szerint Bartha Barna a Mi Hazánk tagja lesz ezután is, azonban a párt belső vizsgálata, és Toroczkai és Bartha beszélgetését követően arra jutottak, hogy Bartha Barnának le kell mondania a Mi Hazánk nemzetpolitikai kabinetjének vezetéséről, írja a Transtelex.

Toroczkai közlése szerint Barthának nem azért kellett lemondania, hogy egy erdélyi újságíró felakasztásáról beszélt vagy ahogyan a zsidókról nyilatkozott, hanem azért, mert Parászkával kapcsolatban „rosszul fogalmazott”.

A belső kivizsgálást szerinte az tette indokolttá, mert állítása szerint „a romániai román újságírók úgy írnak le szó szerint dolgokat, amik nem úgy történnek”. A pártelnök ugyanakkor a televízióban is idézett Bartha Barnától származó kijelentés első, a zsidókra vonatkozó részét olyan véleménynek tekinti, amivel ő maga is egyetért.

„Ami viszont a felakasztást illeti, emiatt büntetőeljárások indultak Bartha Barna ellen, és ezt azért ki kellett vizsgálni. Ez teljesen egyértelmű, és ő maga is elmondta, hogy nem úgy gondolta. Ez a mondat, amit kiragadott a román sajtó, az egy kommunikációs hiba volt, hiszen nem úgy gondolta, hogy meg akarja ölni Parászka Borókát – akiről azért tegyük hozzá, hogy magyarellenes uszító, aki valóban a román közszolgálati rádió munkatársa… Nyilván nem így értette, hogy kiiktatni kellene, de a kommunikációs hiba miatt már nem elnöke a nemzetpolitikai kabinetnek” – próbálta kicsinyíteni Bartha Barna szavainak súlyát a pártelnök.

Mivel azonbana román hatóságok „gyilkosságra való felbujtás” miatt indítottak eljárásokat Bartha Barnával szemben, Torczkai kitért arra is, hogy állítása szerint a történetnek a valódi áldozata maga Bartha Barna, akit a Mi Hazánk meg fog védeni.

„Meg fogják hurcolni Bartha Barnát, a mi politikusunkat, és valójában azt gondolom, hogy ő az áldozata ennek a történetnek, nem Parászka Boróka, mert ő lesz egy koncepciós eljárásban meghurcolva” – fejtegette még Toroczkai.

Nyílt levélben állnak ki újságírók, médiaszereplők és mások az emberséges közbeszédért Jeszenszky Zsolt és a PestiSrácok kecsked*gós videója után

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Bartha Barna, a Mi Hazánk Nemzetpolitikai kabinetének volt vezetője, a párt Pest megyei elnöke. Fotó: Mi Hazánk Mozgalom / YouTube.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások