fbpx
Nyugat.hu

Hiába kapták el a rendőrök a Nyugat.hu munkatársainak halálos fenyegetőjét

Bár a rendőrség a Facebook és az internetszolgáltató közreműködésével kinyomozta, ki az illető, aki a halálos fenyegetést küldte tavaly a szerkesztőség munkatársainak és a Szombathelyi Ügyészség megállapította, hogy a gyanúsított az üzenetével azt a látszatot keltette, hogy az újságírók életét, testi épségét, egészségét sértő esemény következik be, így cselekménye a büntető törvénykönyvbe ütközik, az ügyészség azt már nem különösebben érezte fontosnak, hogy a történteknek igazán súlyos következménye is legyen.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Ahogy arról a Media1 is hírt adott, tavaly októberben fenyegető hangvételű Facebook Messenger-üzenetet kapott a Nyugat.hu portál szerkesztősége: a feladó azzal fenyegette a lap munkatársait, hogy hazafelé tartva hátulról, egy tompa tárggyal le lesznek leütve, majd előkerül a kés.

Az üzenetet a Nyugat.hu a hivatalos Facebook-oldalán keresztül kapta.

A Nyugat.hu hivatalos Facebook-oldalára érkezett fenyegető üzenet.
A Nyugat.hu hivatalos Facebook-oldalára érkezett fenyegető üzenet. Fotó: Nyugat.hu

A portál a munkatársak személyi biztonságát előtérbe helyezve ezután a rendőrséghez fordult, ahol nyomozás indult az elkövető felderítésére. Bár a fenyegetés egy álprofilról érkezett, a Facebook és az internetszolgáltató bevonásával zajló nyomozás során végül a rendőrök kiderítették, hogy valójában ki volt a fenyegető üzenet küldője, akivel szemben idén nyáron vádemelés céljából megküldték a nyomozással összefüggő iratokat a Szombathelyi Ügyészség számára.

Felfüggesztette az eljárást az ügyészség

Az ügyben azóta újabb fejlemény is van: a Nyugat.hu arról számol be, hogy az ügyészség nemrég arról értesítette a portál jogi képviselőjét, hogy elkövetővel szemben feltételesen, egy év időtartamra felfüggesztette az eljárást.

„Amikor büntetlen előéletű elkövetőről van szó, ilyen ügyekben van lehetősége az ügyészségnek ezt alkalmazni. Ez egy feltételes ügyészi ‘büntetés’, hasonló, mint amikor bíróság bocsátja próbára a terheltet  – magyarázta a határozatot Dr. Gyurácz András ügyvéd a lapnak.

Az ügyészség egyébként a lap tudósítása szerint azt írta határozatába, hogy

„a gyanúsított az üzenetével azt a látszatot keltette, hogy az újságírók életét, testi épségét, egészségét sértő esemény következik be” , így cselekménye a Btk. 222. § (2) bekezdés b/ pontja szerint az életet, testi épséget, egészséget sértő (veszélyeztető) esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétsége megállapítására alkalmas.”

Parászka Boróka újságíró felakasztásáról beszélt a Mi Hazánk politikusa

Büntetlenül marad az újságírók elleni gyilkosságok többsége

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is. Ott vagyunk Telegramon is.

Borító: A Nyugat.hu szerkesztősége.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások