fbpx
Barakonyi Szabolcs.

Újabb ősindexes munkatárs távozik a Telextől

Barakonyi Szabolcs, aki a Telex indulásától volt a csapat tagja, előtte pedig szinte az ősidőktől az Index munkatársa, úgy döntött, egyelőre a médiától is búcsút vesz.

Távozik a Telextől Barakonyi Szabolcs fotós – ezt maga Barakonyi jelentette be a közösségi médiás felületén.

Barakonyi a régi Indextől, a tömeges távozások idején ment át a Telexhez, vagyis egyike volt az induló stábnak.

A témával foglalkozik a Kreatív is, mely arról ír, hogy Barakonyi volt Magyarország egyik első online fotóriportere: sajtófotós pályáját 1998 decemberében kezdte a nem sokkal előbb indult Origónál; fotórovat és más fotós még nem volt a lapnál rajta kívül, ahogyan az Indexnél sem.

2003-ban került át az Indexhez; először nekik, majd később a cégcsoporthoz tartozó Velvetnek is fotózott. A sajtófotózás mellett a fotóművészettel is foglalkozott.

Barakonyi Szabolcs 2012-ben egyszer már megunta a sajtómunkát, az akkori Indexnél azonban addig beszélgetett Mészáros Zsófi akkori főszerkesztővel a lehetőségekről, hogy végül rábízták a fotórovat vezetését, így indult el a Nagykép rovat.

A korábbi Index szerkesztőségének végnapjaiban Barakonyi már doktori iskolába járt, tanított, készülve arra az időszakra, hogy mi lesz akkor, ha szétverik az Indexet. Már a Telexnél sem vállalt vezetői pozíciót, munkatársként volt a portálnál.

Barakonyi Szabolcs szerzői oldala a Telexen.
Barakonyi Szabolcs szerzői oldala a Telexen. Fotó: telex.hu.

Eltérő az általa elképzelt út a Telexétől

A Kreatív szerint most ősszel világossá vált Barakonyi számára, hogy az általa elképzelt út különbözik a szerkesztőségétől, ezért úgy döntött, a doktorijára és az őt érdeklő fotóprojektekre fog koncentrálni, és a sajtóban nem folytatja a munkáját egyelőre.

„A médiumok szervezetileg nem ott tartanak, hogy olyan sorozatokat mint a Nagyképben megjelenő külföldi hosszú távú projektek, vinni tudjon, mert rengeteg munkával, sok éven át készülnek. A szerkesztőségekben csak néha készülnek rövidebb kifutású fotóanyagok”

– mondta Barakonyi Szabolcs.

Több régi indexes is távozott mostanában, de vannak új munkatársak is

Az elmúlt időszakban több ismert, illetve fontos munkatárs is távozott a Telextől. Júliusban a Pulitzer-emlékdíjas és szintén régi indexes Földes András búcsúzott el a szerkesztőségtől, mivel nem tudtak megegyezni a folytatásról. Néhány napja, a HVG-nél kapott állást.

Augusztusban Tóth-Szenesi Attila, az Index Dull Szabolcs előtti főszerkesztője is távozott a Telextől: ő a 444-hez igazolt, ahol már meg is jelentek az első írásai.

Bővült is azonban a Telex; nemrég felvették a laphoz Zách Dánielt, valamint Halász Júlia is érkezett a 444-től, valamint több gyakornokot is felvettek a portálhoz.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Barakonyi Szabolcs. Fotó: Ajpek Orsi / Telex
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások