fbpx
Filmforgatás, kamera, operatőr.

Magyar-román koprodukcióban hidegháborús sorozatot készít az HBO Max

A szériát magyar részről a Proton Cinema gyártja, és több magyar szakember is dolgozik a stábban.

Már forog Romániában és Magyarországon a Spy/Master című, hidegháborús időszakban játszódó kémdráma-sorozat, melyet az HBO Max készít – írta a Variety nyomán a Kreatív.

A 6 részes, epizódonként 50 perces sorozat forgatókönyve az HBO romániai nemzeti forgatókönyvíró versenyén nyert.

A Spy/Master egy kitalált karakter, Victor Godeanu életének egy hetét mutatja be, ő Nicolae Ceaușescu román diktátor jobbkeze és legközelebbi tanácsadója. Godeanunak azonban van egy titka: kettős ügynök is, és el kell menekülnie Romániából, mielőtt lelepleződik, ezért disszidál.

Ioanina Pavel, a széria producere a Varietynek elmondta:

„Bár a múltban játszódik, reméljük, hogy ez a sorozat a mai nézők számára is vonzó lesz, akár érdekli őket a politika, akár csak egy okos, elegáns, szórakoztató utazásra vágynak”.

HBO Max egy okostelefon képernyőjén.
Fotó: stock / Depositphotos

A sorozatot magyar részről a Proton Cinema, román részről pedig a Mobra Films gyártja. A stábban több magyar név is szerepel: az operatőr Fillenz Ádámé, a Proton részéről pedig két produceré, Petrányi Viktóriáé és Sós Judité.

Az utolsó saját gyártás

Vélhetően ez lesz az HBO Max egyik utolsó saját gyártású közép-európai tartalma a közeljövőben, ugyanis nyáron kiderült: felhagy a platform a saját produkciók készítésével, és az HBO Max globális bevezetése is leállt. Arra is fény derült, hogy az HBO Max és a Discovery+ streamingszolgáltatások összeolvadnak 2023-ban.

Egy magyar tartalom azonban még biztosan látható lesz, A híd című reality, amelynek forgatása már befejeződött; a produkcióval kapcsolatos további részletek ide kattintva találhatóak.

Jön A híd: Magyarósi Csaba műsorvezetésével leforgatták az HBO Max első magyar gyártású reality-jét Romániában

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások