fbpx
Fazekas Ildikó átveszi a Tonk Emil Életműdíjat.

Életműdíjat kapott Fazekas Ildikó

Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) vezetője kapta idén a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) Tonk Emil Életműdíját.

Az MMSZ Tonk Emil Életműdíj a szakmai szervezet egyik legfontosabb díja, azzal ugyanis egy kiteljesedett, a marketingszakma egésze érdekében végzett, eredményes szakmai életutat ismerik el – mondta Hinora Ferenc, az MMSZ elnöke.

Az idei díjazott számára a szervezet elnöke és Papp-Váry Árpád alelnök nyújtotta át az elismerést múlt hét csütörtökön, a Várkert Bazár színpadán, a Marketing Summit konferencián.

Hétfői közleményében az MMSZ úgy fogalmazott: alig akad olyan szakember Magyarországon, aki ne ismerné az idén elismert Fazekas Ildikó nevét, hiszen a szakember elévülhetetlen érdemeket szerzett a marketing és reklámszakma hazai felsőoktatásában (Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar, Budapesti Corvinus Egyetemen, Budapesti Metropolitan Egyetem), a szakma elismertségének és presztízsének növelésében, illetve az etikus reklámozási gyakorlat meghonosításában.

A díjazott a marketingszakmából érkezett, eredetileg piacszervező szakközgazdászként (akkor még így hívták a marketinget) végzett, majd mielőtt egyetemi oktató lett, olyan cégek marketingeseként dolgozott mint a Fővárosi Bútor Hangszer Sportszer Kiskereskedelmi Vállalat, vagy a Caola-Schwarzkopf. Ezt követően Fazekas a reklám önszabályozása felé fordult és több mint negyedszázada, 26 éve az Önszabályozó Reklám Testület igazgatója.

Fazekas Ildikó nevéhez fűződik többek között a Reklámetikai Kódex folyamatos frissítése is. Munkáját nemcsak Magyarországon, de külföldön is elismerik. Az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA) korábbi elnökeként, jelenleg a szervezet elnökségi tagjaként is aktívan dolgozik. Kezdeményezésére az öreg kontinensen túlmutató, globális nyomtatékot is kapott a reklámok önszabályozásának megkerülhetetlen kérdése.

Fazekas Ildikó, a Tonk Emil Életműdíj 2022-es díjazottja.
Fazekas Ildikó, a Tonk Emil Életműdíj 2022-es díjazottja. Fotó: marketingsummit.hu.

Fazekas Ildikó azt vallja, hogy a marketing művelőinek szeretniük kell a szakmát, és bármilyen pozícióban, szerepkörben is dolgoznak, túl kell lépniük a napi rutinokon, folyamatosan elemezve, vizsgálva az adott piac szempontjából releváns környezeti, társadalmi és fogyasztói közeget, dinamikát. A szakember szerint a fő szabály mindig az lehet, hogy ne csapják be a fogyasztót, mert az már rövidtávon is árt a márkának és ráadásul a reklámba, illetve a szakmánkba vetett hitet is rombolja.

„A szakma csodája pedig éppen az, hogy egy fizikai termékből értékkel felruházott, időtálló és életképes márkákat építhetünk. A marketing azért szép és különleges szakma, mert változatos, kreatív és stabil szakmai alapokon nyugvó, mégis rugalmas megoldások folyamatos alkalmazását igényli. A marketingesek számára mára már káprázatosan széleskörű eszközrendszer áll rendelkezésre annak érdekében, hogy hatást érjenek el, mindez ugyanakkor hatalmas felelősséggel is társul”

– mondta Fazekas Ildikó.

Fazekas Ildikó, a Tonk Emil Életműdíj 2022-es díjazottja.
Fazekas Ildikó, a Tonk Emil Életműdíj 2022-es díjazottja. Fotó: marketingsummit.hu.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Fazekas Ildikó átveszi a Tonk Emil Életműdíjat. Fotó: marketingsummit.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások