fbpx
Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tart az Alkotmánybíróság épülete előtt.

Az Alkotmánybírósághoz fordultak a kata törvény miatt az ellenzéki pártok

Szerintük már a törvény elfogadásának körülményei is alaptörvényt sértettek.

A Momentum vezetésével az Alkotmánybírósághoz fordultak az ellenzéki pártok annak érdekében, hogy semmisítsék meg a kata törvényt – erről beszélt egy mai, szerdai online sajtótájékoztatóján Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

„Futárokat, tanárokat, virágkötőket, ingatlanosokat, vállalkozókat, informatikusokat, írókat és még sokan másokat bélyegeztek hirtelen adócsalónak csak azért, mert ők a katás vállalkozási formát választották”

– mondta Gelencsér, hozzátéve, hogy szerinte már a törvény elfogadása és kihirdetése is alaptörvény-sértő volt, mivel semmiféle egyeztetés nem előzte meg, és a felkészülési időtől is megfosztottak mindenkit az adóév közepén.

A katás adózást módosító új kata-törvényt július 11-én nyújtotta be a kormány, és már másnap el is fogadták azt. A Jobbik már júliusban arról beszélt, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a döntés miatt.

A legfontosabb változás, hogy szeptembertől a katás vállalkozók már csak magánszemélyeknek számlázhatnak, cégeknek nem. Ez rengeteg vállalkozó számára okozott komoly problémát és kényszerült megélhetése újragondolására.

Az katázás ellehetetlenítése a médiaszektort is érzékenyen érintette. A kata eltörlésével felérő módosítás miatt megszűnt a Zánka TV, és a Greenfo is veszélybe került.

Alkotmánybírósághoz fordul a budapesi szigorítások miatt öt épülethálós cég

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tart az Alkotmánybíróság épülete előtt. Fotó: Gelencsér Ferenc / Facebook.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások