fbpx
Dr. Tóth Ágnes oktatási szakértő, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) elnök-vezérigazgatója 2022 szeptemberében Szalay Dániellel beszélget a Media1 podcast- és rádióműsorának felvételén

Mi lesz a médiaoktatással? – Vendégünk volt dr. Tóth Ágnes oktatási szakértő, a METU elnök-vezérigazgatója

A Media1 podcast- és rádióműsorában ezúttal dr. Tóth Ágnes oktatatási szakértővel, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk. Azzal kezdtük, hogy továbbra is olyan divatos-e még a médiaoktatás Magyarországon, mint régen, majd beszélgettünk a felsőoktatás és azon belül a médiaoktatás aktuális és jövőbeni kihívásairól.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Tóth Ágnessel, az ország legnagyobb magánegyetemét 2019 óta vezető vezérigazgatójával szóba került, hogy milyen hatása volt a COVID-19 világjárványnak az oktatásra, beszéltünk a tudomány megítéléséről és arról, hogy az utóbbi években sokan megkérdőjelezik a tudományok hitelességét, álhírt emlegetnek egyes tudományok eredményei kapcsán – érzik-e mindezt az oktatási szférában is, és kell-e ez ellen tenni, illetve hogyan? Szóba kerültek a felsőoktatási rangsorok és az, hogy Magyarország nem áll jól a globális rangsorokban, de beszélgettünk arról is, hogy például az elméleti, lexikális tudás oktatására milyen hatása van/volt az internetes keresőrendszereknek mint amilyen például a Google. A magyar médiarendszer elmúlt években történt nagy átalakulását, a médiakoncentrációt is érintettük – hogyan hatott mindez a kommunikáció-újságírás szakok népszerűségére?

Az interjúban az is felmerült, hogy az oktatás mennyiben tud igazodni ahhoz, hogy számos szakma, feladatkör a jövőben valószínűleg eltűnik, egyes munkakörökben robotok váltják a munkaerőt. Az ország egyik legnagyobb magánegyetemének elnök-vezérigazgatójával beszélgetve természetesen az sem maradhatott ki, milyen hozzáadott értékeket tud nyújtani az állami képzéshez képest egy magánegyetem.

A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható.

Az RTL Magyarország egykori pr-vezetője lett a Budapesti Metropolitan Egyetem stratégiai pr-vezetője

A Media1 podcastjában a jövő héten Roczó-Nagy Zoltánnal, a Budaörs Rádió ügyvezetőjével hallhatnak beszélgetést. A Media1 podcastjai hétről-hétre már 11 rádióban is hallhatók Székesfehérvártól Békéscsabáig! A korábbi epizódok ide kattintva érhetők el.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is, kövessen bennünket ott is! Kérheti a híreinket már Telegramon is, így ott sosem marad le a legújabb tartalmakról!

Borító: Dr. Tóth Ágnes, a METU (Budapesti Metropolitan Egyetem) vezérigazgatója és Szalay Dániel (Media1) beszélget a Media1 podcast- és rádióműsorának felvételén. Fotó: Révész Zsuzsa mobiltelefonos felvétele
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások