fbpx
Az OTP Bank (OTP Csoport

Bevásárolta magát az OTP Csoport egy Big Data adatelemző cégbe

Beszállt az Ontotext nevű bolgár adatelemző cégbe az OTP Csoport alapkezelője. A felvásárolt big data cég több ismert médiummal is dolgozott már együtt.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén működő Ontotext cégben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion – jelentette be a magyar befektető egy mai, csütörtöki közleményében.

Ontotext.

Mint azt kifejtették, a korábbi években egyre népszerűbb Big Data trend eredményeként a vállalatoknál nagy mennyiségű adatvagyon halmozódott fel, melynek következtében nem csak az adatérzékeny iparágak legnagyobb kihívása lett az egyre növekvő adatmennyiség egyszerű és fenntartható rendszerezése. A felhalmozott adatvagyon értelmezésének, valamint feldolgozásának területén hoztak újat a gráfadatbázisok: a gráfok segítségével nagy mennyiségű szöveges adat is könnyebben értelmezhető a vizuális megjelenítésnek köszönhetően.

Az Ontotext az utóbbi években olyan globális márkákkal dolgozott együtt mint a Standard&Poor’s, a Johnson Controls, a BBC vagy a Financial Times, de számos európai kutatási projektben is részt vett a cég. Az Ontotext megoldását leginkább nagyobb vállalati adatbázisokkal rendelkező médiacégek, pénzügyi intézmények, egészségügyi szolgáltatók és gyógyszergyártók veszik igénybe.

Az Ontotext honlapja.
Az Ontotext honlapja. Fotó: ontotext.com

A tranzakciót a londoni, budapesti és belgrádi központtal működő Integral Venture Partners hívta életre, melyben az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion mellett a Carpathian Partners nemzetközi magántőke-alap vett részt.

„Folyamatosan keresünk olyan társaságokat a tágabban értelmezett kelet-közép-európai régióban, amikben megvan a lehetőség és a motiváció, hogy ne csak regionálisan, hanem globálisan is meghatározó szereplővé váljanak. Bulgária egyébként is remek célpont az európai befektetők számára, az Ontotext pedig kiemelkedő szakembergárdával és technológiával rendelkezik, ezért örömmel vettünk részt a tranzakcióban egy kipróbált partner, az Integral oldalán”

– mondta el a befektetésről Nieder Jenő, a PortfoLion vezérigazgató-helyettese.

Mint azt az érintettek közölték, a több hónapig tartó tranzakciós folyamat augusztus végén zárult le. A vételárat és a tulajdoni hányadokat a felek nem hozták nyilvánosságra.

Mint arról a Media1 beszámolt, az OTP Csoport a Foglaljorvost.hu oldalba is beszáll, sőt teljes egészében meg is vásárolta.

Felvásárolta az OTP Csoport a Foglaljorvost.hu oldalt

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az OTP Bank (OTP Csoport) egyik fiókja. Fotó: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások