fbpx
Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió visszavonuló ügyvezetője

16 év után visszavonul Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió igazgatója

Ezt a Tilos Rádió frekvenciavesztése miatti FM-lekapcsolás előtti utolsó percekben, a rádió 31. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen jelentették be szombat éjszaka.

Mint arról a Media1 beszámolt, egy médiatanácsi döntés következtében frekvencia nélkül maradt és éjféltől elnémult a Tilos Rádió, a Budapest FM 90,3 MHz frekvencián azóta éteri csend fogadja a hallgatókat, akik a Civil Rádióhoz és a Klubrádióhoz hasonlóan most csak az interneten hallhatják a Tilos Rádió adását is. A lekapcsolás előtt a közösségi rádió élőben sugárzott születésnapi ünnepséget tartott, a két esemény, a lekapcsolás és a születésnap ugyanis épp azonos időpontra esett.

Ráadásul mint kiderült, még egy harmadik dolog is történt. A búcsúzás perceiről készített videófelvétel szerint nem sokkal a lekapcsolás előtt bejelentették, hogy Csabai Gábor Papó ügyvezető igazgató 16 év után visszavonul a Tilos Rádió éléről.

Csabai Gábor Papót hatalmas tapssal, nagy szeretettel búcsúztatták. Hozzátették, Csabai Gábor azért marad a rádió közelében, és ahol tud, igyekszik majd segíteni a rádió működését.

Orbán Gábor lesz Csabai Gábor utódja a Tilos Rádió élén

Csabai Gábor Papó egyébként a Tilos Rádió Utcarádió című műsorának utolsó fél órájában beszélt arról, hogy mik a tervei a következő, „nyugdíjas” időszakra. Azt is elmondta, hogy Orbán Gábor veszi át a rádió irányítását, aki az Erőmű című műsornak a gazdája, emellett két éve a rádió egyik szerkesztője, és akivel a Tilos Rádió pályázatát is közösen készítették.

Csabai Gábor Papó, a rádió leköszönő vezetője néhány hónappal ezelőtt, idén áprilisban a Media1 Podcast vendége volt, amikor kiderült, hogy a Médiatanács nem hosszabbítja meg a 31 éves rádió médiaszolgáltatási jogosultságát az elmúlt 7 éves működése során elkövetett két, korábban már szankcionált azonos jogsértésre való hivatkozással. A Csabai Gábor Papóval készült podcastos beszélgetésünk (amelyben Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője is részt vett) itt hallgatható meg.

Media1 Podcast: Akár egy Pink Floyd szám miatt is veszélybe kerülhet egy rádió – vendégünk volt a Tilos Rádió ügyvezetője és a Klubrádió volt főszerkesztője

A Tilos Rádió frekvenciavesztésének körülményeiről és az éjfélkor történtekről itt érhető el egy másik, részletes írásunk.

Lekapcsolták a Tilos Rádió egyetlen FM-frekvenciáját, már csak a neten érhető el a közösségi rádió adása, a Médiatanács folytatja a titkolózást

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is!

Borító: Csabai Gábor Papó, a Tilos Rádió visszavonuló ügyvezetője. Fotó: Facebook / Csabai Gábor
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások