fbpx
Ringier Hungary

Várhatóan Sportal néven új sportoldalt tervez a Ringier Magyarország

Az induló lap főszerkesztője előreláthatólag Kecskés István lesz.

A Blikket is kiadó Ringier Hungary új, sport tematikájú portált indít szeptemberben sportal.hu néven – értesült a Media1 a Magyar Sportújságírók Szövetsége Facebook-oldaláról. Kérdést küldtünk a Ringier sajtóosztályának, ahonnan nem sokkal később az a válasz érkezett csütörtökön, hogy 

nem kívánják kommentálni, hogy Sportal néven új lapot indítanának, de azt megerősítették, hogy sportújságírói csapatuk bővítésén valóban dolgoznak, „mert a Ringier cégcsoport nemzetközi törekvéseivel összhangban a jövőben mi is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a sport tematikára, a sport körüli történések feldolgozására”

A Media1 egyébként megtalálta a Ringier.com oldalon azt a korábbi közleményt, amelyben említést tettek arról, hogy megvették a Sportal Media Groupot és a bolgár Sportal.bg sportmédia-szolgáltatást, így a Sportal megnevezés elég logikus lépés lenne a magyar piacra is.

Eközben az NB1.hu is foglalkozik a témával, és ők már a főszerkesztő személyét is tudni vélik. Információik szerint Kecskés István, a goal.com magyar kiadásának eddigi főszerkesztője lesz az új oldal vezetője.

Az NB1.hu kérdésekkel fordult Kecskéshez, aki a következő választ adta:

„A váltásom oka az, hogy az egyik legnagyobb hazai kiadó megkeresett, hogy vezető kollégaként csatlakozzak a szerkesztőségéhez, amelynek szakmai csapatát most erősítik és bővítik. Ebből a célból valóban toboroztunk újságírókat. A többi értesülésedet nem tudom kommentálni”.

Kasza János, Szalay Dániel

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások