fbpx
A moszkvai Vörös tér Oroszországban.

Újabb brit újságírókat tiltott ki a területéről Oroszország

A legutóbbi döntésével 39 brit állampolgárt tiltott ki Moszkva, akik között több újságíró is található

Az Euronews beszámolója szerint politikusok, üzletemberek és újságírók számára tiltotta meg Oroszország a területére történő belépést.

A listán egyebek mellett szerepel Piers Morgan és Robert Peston újságírók mellett David Cameron volt miniszterelnök, valamint a miniszterelnöki tisztségéről nemrég lemondott Boris Johnson is.

Immáron több mint 200 brit nem léphet orosz területre. Az ország külügyminisztériuma a döntést azzal indokolta, hogy Nagy-Britannia Ukrajnát támogatja az oroszok által csak különleges katonai hadműveletnek titulált háború során.

Kiemelték: az új szankciók azon britek ellen irányulnak, akiknek célja Oroszország „démonizálása és elszigetelése”, de előrevetítették azt is, hogy a munkát folytatják, a „tiltólista” a jövőben további nevekkel bővül.

A döntésre Piers Morgan a Twitteren reagált, mondván a szemében nyaralás céljából Oroszország egyébként sem szerepelt a mielőbb meglátogatni kívánt országok sorában:

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A moszkvai Vörös tér Oroszországban. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások