fbpx
A Magyar Nemzet 2022. július 18-án megjelent számának címlapja.

A kormánypárti Magyar Nemzet felszabadításként ír Oroszország Ukrajna elleni inváziójáról

Hiába haltak meg ártatlan civilek ezrei az orosz agresszió miatt, a Fidesz-közeli napilap mégis az orosz propagandát terjeszti az ügyben.

A Kreml hivatalos narratíváját terjeszti a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks napilapja, a Magyar Nemzet – írta meg a Népszava.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent hírösszefoglalóban az szerepel, hogy „elemzők” szerint „a felszabadított” ukrajnai területeket Oroszország adminisztratív ellenőrzése alá vonja, később pedig „valamilyen politikai berendezkedést” alakít ki rajtuk vagy akár „annektálhat” is „bizonyos területeket”.

A Népszava két problémát is megnevezett a kijelentésekkel kapcsolatban. Az egyik, hogy „elemzőknek” tulajdonítja a Putyin-rezsim narratíváját, ám ennél is nagyobb gond, hogy felszabadításnak tartja az Oroszország által február 24-én megindított ukrajnai inváziót, melyben a július 12-i ENSZ-adatok szerint már legalább 5.024 civil hunyt el. Mint arról a Deutsche Welle tényellenőrzése nyomán a Media1 beszámolt, az ukrajnai Bucsában például valóságos mészárlást tartottak az oroszok.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Magyar Nemzet 2022. július 18-án megjelent számának címlapja.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások