fbpx
Jordan Klepper a The Daily Show Magyarországról készült epizódjában.

Emmy-díjra jelölték az amerikai The Daily Show Magyarországról készült epizódját

Más magyar vonatkozás is van az Emmy-jelöltek között.

A televíziós szakma legfontosabb elismerésére, Emmy-díjra jelölték a The Daily Show magyar demokráciával foglalkozó adását – írja a hvg.hu.

Mint arról a Media1 már beszámolt, áprilisban a Comedy Central amerikai infotainment műsora egy különkiadásban számolt be a magyarországi politikai életről és az áprilisi országgyűlési választásokról, humoros formában.

Az Amerikai Televíziós Akadémia a The Daily Show-t összesen 7 Emmy-díjra jelölte, amelyből az egyik konkrétan a Magyarországgal foglalkozó különszámnak, a Hungary For Democracy című epizódnak szól, és a kiemelkedő forgatókönyv kategóriában jelölték.

„Jordan Klepper feltárja azt a különös párhuzamot, ami a hazai kormányoldal és az amerikai trumpisták között húzódik – vajon a magyar politikai színtér miért ilyen kedves az egykori amerikai elnök követői számára?”

– állt a korábbi közleményben. Az Emmy-re jelölt adás itt megtekinthető (angol nyelven):

Rév Marcellt is jelölték

Nem ez az egyetlen magyar vonatkozás, ugyanis immár másodjára is az Emmy-díjra jelöltek között van Rév Marcell, az Eufória című amerikai sorozat több epizódjának operatőre.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Jordan Klepper a The Daily Show Magyarországról készült epizódjában. Fotó: Paramount
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások