fbpx
A Sisi-sorozat egyik epizódja

Súlyos bírságot kapott az RTL Klub, elindult a Tilos Rádió frekvenciájának pályáztatása a Médiatanács e heti ülésén

5 millió forintos bírságot szabott ki a héten a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub szolgáltatójára a Sisi című történelmi sorozat sugárzásával összefüggésben a héten. A testület véglegesítette az eddig a Tilos Rádió által használt Budapest 90,3 MHz közösségi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázatot. 

A Médiatanácshoz az RTL Klub képernyőjén április 18-án sugárzott Sisi című sorozattal kapcsolatban több bejelentés érkezett az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának a Media1-nek szombaton megküldött közleménye szerint.

A bejelentők a hatóság állítása szerint kifogásolták, hogy a 18 óra 50 perctől, 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel adásba került műsorszám több, szexualitást bemutató jelenetet tartalmazott. A hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszámot csak este 9 óra után, a 16 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-megjelöléssel lehetett volna bemutatni. Az RTL médiaszolgáltatójának ismételt szabálysértésére tekintettel a Médiatanács ötmillió forint bírságot szabott ki, az M-RTL Zrt. vezető tisztségviselőjét pedig 50 ezer forint megfizetésére kötelezte.

Augusztusban lehet pályázni a 90,3 Mhz-es frekvenciára

Az NMHH bejelentette szombaton azt is ,hogy nyilvános meghallgatást követően a Médiatanács véglegesítette a Budapest 90,3 MHz frekvencia közösségi jellegű rádiós pályázati kiírását, amelyre a pályázati ajánlatokat 2022. augusztus 15-én lehet benyújtani. A jelenlegi szolgáltató, a Tilos Rádió jogosultsága szeptember 3-án jár le, mivel a grémium nem volt hajlandó meghosszabbítani azt.

A Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa, Arató András korábban azt mondta a Media1 érdeklődésére, hogy ők nem kívánnak elindulni a frekvenciapályázaton. A Tilos Rádió azt tervezi, hogy megpályázza a frekvenciát. Azt egyelőre nem tudni, hogy rajtuk kívül tervez-e más pályázni az ingyenes fővárosi frekvenciáért.

A Médiatanács csak késleltetve teszi közzé üléséről a jegyzőkönyvet, ezért elképzelhető, hogy más fontos döntések is születtek, amiről most nem számolt be az NMHH közleményében.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A Sisi-sorozat egyik epizódja. Fotó:  Kaiser Franz (Jannik Schümann, l.) gibt im Rahmen des Geburtstagsballs seine Verlobung bekannt und überreicht Sisi (Dominique Devenport, r.) den Verlobungsstrauß. Die Verwendung des sendungsbezogenen Materials ist nur mit dem Hinweis und Verlinkung auf TVNOW gestattet.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások