fbpx
A Citromail és a Startlap logója, együtt

Eladja a Citromailt a Central Médiacsoport

Az e-mail fiókok egy norvég céghez kerülnek át, ha valaki nem tiltakozik az adatai átadása ellen.

Tulajdonos vált az egyik legnagyobb, ingyenes magyar e-mail szolgáltató, a Citromail – derül ki abból a figyelemfelhívó ablakból, amit a levelezőrendszer felhasználói kapnak belépés után.

A Citromail 2004-ben kezdte meg működését. A felhasználók mostanáig az oldalról való kilépés után a Startlap.hu oldalra jutottak át. A Citromail mostanáig a Central Médiacsoporthoz tartozott, ahová a Startlap mellett a Hírstart, a 24.hu, az NLC, a Nők Lapja, a Story magazin és több más nyomtatott és online médiatermék is tartozik.

Az adás-vételt követően a Fjordmail International lesz a Startlap termékcsoporthoz tartozó ingyenes levelezőrendszer üzemeltetője. A témával ugyancsak foglalkozó HWSW azt írja, hogy a norvég Fjordmail International több, elsősorban skandináv gyökerű (köztük három norvég, kettő dán és egy finn) publikus webmail-rendszert és híroldalt üzemeltet. Az informatikai portál úgy tudja, hogy a cégnek a Citromail lehet az első kelet-európai érdekeltsége.

A HWSW hozzátette, hogy a Freemailhez hasonló oldal, a Citromail sok nehézséggel szembesült, sok felhasználót veszíthetett már az évtized első felében is.

Central Médiacsoport
A Central Médiacsoport épülete Budapesten, a Montevideo utácban. Fotó: Ladányi András, Media1

A Centrál Médiacsoport a figyelemfelhívó ablakban azt írja, hogy mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a tranzakció során a levelezőrendszer működése folyamatos legyen, illetve az adatok biztonsága a „jelenlegivel azonos szintű maradjon” a változást követően.

A felhasználókat egyébként az uniós adatvédelmi rendelet értelmében tiltakozási lehetőség illeti meg, így aki nem kívánja, hogy adatai az új adatkezelőhöz kerüljenek, jelezheti azt az üzemeltetőnél, mely ezt követően törli a fiókját.

Ez a teljes üzenet, amit a felhasználók kapnak:

FONTOS!

FELHÍVÁS ÉS TÁJÉKOZTATÁS

Értesítjük felhasználóinkat (a szolgáltatás igénybevevőit, partnereinket és az oldal látogatóit), hogy a citromail.hu weblap teljes tartalmával és adatbázisával együtt értékesítésre kerül. Az értékesítés végén az adatkezelő személye megváltozik.

Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a levelezőrendszer működése folyamatos legyen a tranzakció során, a szolgáltatás minősége, a levelezőrendszer és az adatok biztonsága a jelenlegivel azonos szintű maradjon a változás során. Célunk, hogy a változás a felhasználóink és partnereink számára ne jelentsen semmilyen fennakadást vagy érzékelhető különbséget.

Az adatbázis átruházásának jogalapja: az általános adatvédelmi rendelet (az Európai Parlament és Tanács 679/2016 sz. Általános Adatvédelmi Rendelet, GDPR) 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, azaz az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdeke. Az ilyen jogalap esetén a GDPR tiltakozási lehetőséget biztosít az érintettek részére, azaz, amennyiben nem kívánja, hogy adatai az új adatkezelőhöz kerüljenek, a kényszerítő erejű adatkezelés esetét kivéve (például [ha a törlés jogszabályi okból nem lehetséges]), regisztrációját oldalunkról töröljük.

A tiltakozását az [email protected] e-mail címre küldheti.

Az adatkezelésről és az érintetti jogokról részletesen itt olvashat: https://centralmediacsoport.hu/company/adatkezelesi-tajekoztato/

Az új adatkezelő adatai: FJORDMAIL INTERNATIONAL AS (NO bus. ID: 822 607 632), Henrik Ibsens gate 42, 0255 Oslo, Norvégia

További hírek érhetők el a Media1-en.

Kérheti híreinket már Telegramon is.

Borító: A Citromail és a Startlap logója, együtt
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások