fbpx
Az ElkXrtuk című mozifilm egy részlete: Bede Fazekas Szabolcs és Gubás Gabi

Nem került be az ElkXrtuk a Magyar Mozgókép Fesztiválon az öt legjobb film közé

Az eseményen számos kategóriában díjazzák a hazai filmes alkotásokat, ám a Gyurcsány-ellenes fikciós film egyikben sem került be a legjobb öt közé.

A játszma című nagyjátékfilmmel kezdődik és a Katinka című dokumentumfilmmel zárul a június 9-től 12-ig tartó Magyar Mozgókép Fesztivál. Közben – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban – levetítenek száz magyar filmet, sor kerül 19 premierre, emellett szakmai beszélgetéseken és közönségtalálkozókon várják az érdeklődőket – számolt be az Index.

A fesztiválon az elmúlt egy év magyar filmjeit tekinthetik meg a nézők. A művek versenyeznek is, az Oscar-gálához hasonlóan számos kategóriában – a legjobb játékfilmtől a legjobb rendezőn, női és férfi főszereplőn, maszkmesteren és vágón át a legjobb dokumentum- és animációs filmig – díjazzák az alkotókat.

Érdekesség, hogy Kálomista Gábor producer ElkXrtuk című filmje egyik kategóriában sem került a legjobb öt közé, a programban azonban szerepel.

A tavaly októberben bemutatott filmet márciusban a TV2 is vetítette, majd az áprilisi választások előtt pár órával a HírTV is.

A filmben számos valótlanság szerepel, az egyik támadott szereplő, Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője bírósághoz is fordult az őt és cégét lejárató valótlanságok miatt. Az állami Kossuth Rádió pedig Dobrev Kláráról közölt valótlanságot, és kényszerült helyreigazításra. Kálomista Gábor azzal védekezett, hogy a film fikciós műfajú.

A filmmel kapcsolatos korábbi írásainkat megtalálja ide kattintva.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az ElkXrtuk című mozifilm egy részlete: Bede Fazekas Szabolcs és Gubás Gabi
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások