fbpx
A CBC televízió központja Kanadában.

Oroszország bezárja a CBC kanadai tévécsatorna moszkvai irodáját

Oroszország bezárja a CBC kanadai tévécsatorna moszkvai tudósítói irodáját, és megszünteti az ott dolgozó újságírók vízumát – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a szerdai sajtótájékoztatóján.

„Döntés született a kanadai intézkedésekre válaszoló lépések bevezetéséről, nevezetesen a kanadai állami műsorszolgáltató, a CBC moszkvai irodájának bezárásáról, beleértve az újságírók akkreditációinak és orosz vízumának törlését”

– mondta a szóvivő, aki egyúttal megjegyezte, hogy az intézkedés nem a kanadai nép ellen irányul. Mint mondta, a CBC „propaganda-szócsővé” vált.

A sajtószabadságot emlegette az orosz propagandaadók betiltása kapcsán Zaharova

A szóvivő szerint Kanada „nyíltan ruszofób irányvonalat követ”, amire példaként hozta fel, hogy a kanadai hatóságok betiltották az RT és RT France orosz állami tévécsatorna országos sugárzását. Zaharova arra figyelmeztetett, hogy Oroszország „mindig megfelelő módon fog reagálni” az ehhez hasonló egyoldalú korlátozó intézkedésekre, amelyek sértik a szólásszabadság elveit.
„Válaszunk elkerülhetetlen, és minden hasonló esetre vonatkozni fog – nyilatkozta Zaharova az MTI beszámolója szerint.

A február 24-én kezdődött ukrajnai orosz invázió következményeképp az Európai Unió területén is betiltottak orosz propagandaadókat, így például az RT-t és a Szputnyikot is.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva olvashatja el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A CBC televízió központja Kanadában. Fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások