fbpx
Netflix.

Leépítésbe kezdett a Netflix

Mintegy 150 főt bocsát el a streamingóriás.

A Netflix a csaknem 150 alkalmazottat azután bocsátotta el, hogy egy hónappal ezelőtt, a legfrissebb, első negyedéves gyorsjelentésében közölte: elveszített mintegy 200.000 előfizetőt – számolt be a BBC nyomán a 24.hu.

A most bejelentett elbocsátások főként a platform kaliforniai irodáját érintik, mely a Netflix észak-amerikai munkaerejének mintegy 2 százalékát teszi ki.

A cég szerint a munkahelyek megszüntetése elengedhetetlen a Netflix zuhanása miatt.

„Ezeket a változásokat elsősorban az üzleti igények vezérlik, nem pedig az egyéni teljesítmény, ami különösen megnehezíti a helyzetet, hiszen senki sem akar búcsút venni nagyszerű kollégáktól”

– írta közleményében a Netflix.

Azt nem közölték, hogy mely területeken szűnnek meg munkahelyek, de a Los Angeles Times beszámolója szerint a toborzás, a kommunikáció és a tartalomosztály is érintett.

Mint arról a Media1 beszámolt, míg a Netflix zuhanásban van, az HBO Max és a Disney+ is növekedni tudott – de a Netflix piacvezető pozíciója egyelőre nincs veszélyben.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások