fbpx
Disney Plus.

A Disney+ nagyot nőtt, míg a Netflix nagyon sok előfizetőt elvesztett

Az HBO Max mellett a Disney+ is erős első negyedévet tudhat maga mögött, pedig még csak ezután vezetik be a szolgáltatást 42 országban, köztük Magyarországon.

Nagyjából 7,9 millió új előfizetőt toborzott a Disney+ online videostreaming-platform az idei év első három hónapjában, amivel a médiavállalat rácáfolt azokra a korábbi szkeptikus hangokra, melyek a piac telítődéséről, illetve a szereplők körül elfogyó levegőről szóltak – számolt be a társaság negyedéves beszámolója nyomán a HWSW.

A Disney Plus előfizetőinek a száma a negyedév végére elérte a 137,7 milliót, túlszárnyalva a 135 milliós elemzői várakozásokat. A cégcsoporthoz tartozó egyéb médiaérdekeltségekkel együtt – Hulu, ESPN Plus – a Disney-nek az első negyedév végére már több mint 205 millió előfizetője lett.

Disyney embléma.
Fotó: stock / Depositphotos

A HWSW megjegyezte: a cég az előfizetői bázis tekintetében ezzel az idén szintén intenzív bővítési stratégiát folytató HBO Max-hoz képest is nagyobbat tudott nőni – az HBO és HBO Max előfizetők száma az év elején hárommillióval bővült, átlépve a 77 milliós határt.

Erre számítanak a továbbiakban

A Disney arra számít, hogy az év második felében a streaming-szolgáltatásának előfizetőszáma ennél is nagyobb mértékben nőhet majd. A menedzsment a negyedéves jelentés közzététele kapcsán azonban figyelmeztetett, hogy ennek mértéke a várttól elmaradhat.

A növekedést tovább erősítheti, hogy a Disney+ platform június közepétől 42 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik, ami több millió potenciális új ügyfelet jelent. (Ahogy arról a Media1 beszámolt, már el is kezdődött hazánkban az előzetes ügyfél-regisztráció.)

Nem volt ilyen jó negyedéve a Netflixnek: mint arról a Media1 beszámolt, a platform ezen időszak alatt mintegy 200 ezer előfizetőt vesztett, és ez a szám még tovább növekedhet.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások